מחשב לא עולה ווינדוס 10 פתרון מהיר ויעיל
המחשב לא עולה בווינדוס 10? 5 דרכים יצירתיות להציל אותך מייאוש (ומפסיכולוג)
אז התעוררת בבוקר, שתית קפה, צחצחת שיניים, החיים נראים ורודים ואופטימיים – ואז בא הטוויסט הארור בעלילה. אתה לוחץ על כפתור ההדלקה של המחשב בחיוך תמים וככלום, המסך שחור והווינדוס 10 שלך עושה שביתה. עוד לא הספקת להגיד "ביל גייטס" וכבר החרדות מתחילות לטפס. אל תילחץ, אתה לא לבד – אין כמעט אדם שלא חווה את הרגע המביך הזה, שבו המערכת המפוארת של מיקרוסופט מציגה לך פרצוף קריר של "היום אני בחופש". מה עושים עכשיו? שנייה לפני שאתה נכנס לפניקה וקובע תור לפסיכולוג, הנה כל התשובות, כל הטיפים וכל מה שאף טכנאי לא יספר לך.
ניסיון ראשון: "כיביתי והדלקתי" – הטריק הפשוט שעובד רוב הפעמים (כן, כן!)
כן, אני יודע מה אתה אומר – "אל תזלזל באינטליגנציה שלי, ברור שניסיתי את זה!". ובכל זאת, כשווינדוס 10 לא בא לו להתחיל את היום, הפתרון נמצא לפעמים בסבלנות פשוטה. אז רגע לפני שאתה מזמין אמבולנס טכנולוגי, תן למחשב שלך צ'אנס נוסף. כבה אותו לחלוטין, נתק מהחשמל, נשום עמוק, וחכה שלוש דקות ארוכות (בזמן הזה מומלץ לשתות קפה נוסף ולבהות בחלון באדישות). פתאום – הפתעה נעימה: המחשב מתעורר מחדש ומשאיר אותך עם השאלה הקיומית: איך לכל הרוחות זה עדיין עובד ב-2023?
"ווינדוס 10 זקוק לתיקון": מה אומר המסך הכחול המעיק הזה? (והאם הוא באמת כזה דרמטי?)
נתקלת במצב הנודע לשמצה: מסך כחול מסקרן עם הודעות כמו "Automatic Repair" או "Recovery". חלונות מנסה לומר לך שמשהו לא בסדר איתו (באבא של החדשות המפתיעות…). השאלה הגדולה היא כמובן, איך עוקפים את הפיאסקו הזה בלי תואר בטכנולוגיה מהטכניון. האמת שהרוב דווקא פשוט מאוד.
- המתן מספר דקות והנח למערכת לעשות את שלה – לעיתים המערכת מתעשתת לבד וחוסכת לך שעות תסכול.
- אפשרות מתקדמת: כנס לתפריט ה-"Advanced Options" המגיע עם המסך הכחול ובחר "Startup Repair" – פתרון שמצליח לרוב להציל את המצב.
- אל תשכח להגיד תודה קטנה למפתחי מיקרוסופט כשזה עובד (ומותר גם לקלל בחשאי כשהוא לא).
הווירוס הסודי של החיים הטובים: מתי לאחרונה ביצעת עדכון?
בוא נודה באמת הרגישה: ווינדוס ואנחנו מנהלים יחסים מורכבים. אנחנו מתלוננים עליו בלי סוף, אבל כשהוא מבקש עדכונים – דוחקים אותו הצידה בדיוק באמצע נטפליקס. מתנצל על הציניות, אבל לא סביר שהפעם דווקא האדישות שלך חזרה כמו "קארמה טכנולוגית"? אי אפשר להדחיק לנצח את העדכונים, בסוף רואים תוצאות. הנה רעיון: נסה לבצע עדכון דרך מצב בטוח (Safe Mode) של ווינדוס, אולי תגלה שזו בדיוק הבעיה.
"שלום, Safe Mode?": איך בכלל נכנסים למצב בטוח בלי להשתגע בדרך?
המונח Safe Mode נשמע רציני, אבל האמת שהוא סופר פשוט. הפעלה במצב בטוח מאפשרת למערכת לעלות עם מינימום דרמות, שירותים ותוכנות. ככה נכנסים:
- הפעל את המחשב, ואז כבה אותו בדרך אכזרית 3 פעמים ברצף בזמן שהוא מנסה לעלות (כן, ברצינות).
- בפעם הרביעית, ווינדוס יבין שהמצב קשה ויעניק לך את האפשרות לסביבה בטוחה (שוב, רצינות מוחלטת).
- כאן תוכל לבצע משהו חכם באמת: כניסה למצב בטוח והסרת תוכנה בעייתית, סריקת וירוסים, עדכונים חסרים ועוד.
השאלות שאתם בטוח שואלים עכשיו (ולא היה לכם את מי לשאול)
ש: האם איבדתי את כל הקבצים שלי לנצח?
ת: רוב הסיכויים שלא. בדרך כלל זה רק עניין של הפעלה לא תקינה וניתן להציל הכל.
ש: מה אם סתם הוא נגמר לו הבטרייה באמצע עדכון?
ת: במקרה כזה עדיף לחבר לחשמל, לחכות קצת שהמערכת תשלים עדכון, ובדרך כלל הכל יסתדר מעצמו.
ש: האם כדאי להתקין שוב את המערכת מאפס?
ת: שמור זאת לאירועים באמת דרמטיים. רוב הפעמים זו לא האפשרות הראשונה שכדאי לבדוק.
ש: זה הזמן לעבור ל-Mac?
ת: האמת שאם תשאל מעריצי Mac, הם יגידו לך 'כן', אבל גם Mac לא חסין תקלות (מופתע?).
הכל אבוד או שיש תקווה? (רמז: היא קיימת!)
בסופו של דבר, מחשב שלא עולה זה לא טרגדיה יוונית. ברוב המקרים זו בעיה זמנית עם פתרון פשוט מאוד. הטכנולוגיה של היום מתוכננת לצאת ממצבים כאלה בלי יותר מדי שריטות (אולי כמה שריטות נפשיות בשבילך, אבל עברנו דברים גרועים יותר, לא?). אז נכון, להיות תקוע מול מסך שחור או כחול זה לא בדיוק עונג שבת, אבל קצת הומור, סבלנות ונחישות – ואתה מחזיר לעצמך את השליטה על ווינדוס.
העיקר – קח את הכל בקלילות. מחשב אפשר לתקן, אבל עצבים לא תמיד… ולפעמים, ממש מדי פעם, מותר לך קצת לקטר על מיקרוסופט. גם הם רגילים לזה.