לא מצליח למכור את הרכב? כך תצליח במהירות
לא מצליח למכור את הרכב? 6 טעויות טכנולוגיות הזויות שאתה כנראה עושה!
הגיע הזמן להגיד את האמת – למכור רכב יד שנייה זאת משימת סיוט של ממש. כל אחד מצליח להשיג קונים חוץ ממך? כבר שמעת אינספור עצות של דודה רוחמה והחבר מעבודה שמכר ב-24 שעות ואתה עדיין תקוע עם המכונית שלך מתחת לבית בלי שום קונה באופק? אולי הבעיה בכלל לא בך אלא ב… הטכנולוגיה?
כן, שמעת נכון! ריכזנו כאן עבורכם 6 טעויות טכנולוגיות מצחיקות ומפתיעות שכנראה אתה עושה בלי לשים לב, ושמונעות ממך למכור את הרכב במהירות. תמשיך לקרוא, כי פתרנו לך את התעלומה ויש מצב שעד סוף המאמר כבר תרוץ לבדוק אם שוב פספסת הודעות בקבוצות הפייסבוק האבודות של "יד 2".
טעות #1: התמונה שלך נראית כאילו נלקחה ממאגר תמונות של שנות ה-90?
בוא נהייה ברורים: הדבר הראשון שימשוך או ידחה קונה פוטנציאלי, זה התמונות שלך. אם התמונה שלך נראית כמו סצינה מסרט אימה ולא כמו מודעת מכירת רכב, אתה בבעיה. תמונות חשוכות, זוית צילום של גג הרכב או צילום שמטושטש יותר מהחזון הדיפלומטי של גיא זוהר – כל אלו פוגעים בך משמעותית.
- טיפ שלנו: הקפידו על תאורה טובה – אף אחד לא אוהב לראות רכב אפל מדי!
- נקודת צילום מעניינת: עמוד בצומת דרכים יפה או ליד קיר גרפיטי מגניב, תפוס את העין של הקונה ותהפוך את המודעה למעניינת הרבה יותר.
טעות #2: למה הווטסאפ שלך נראה כמו קבוצת תמיכה לאנשים שלא מצליחים למכור את הרכבים שלהם?
אם אתה משתמש בווטסאפ כי זה קל ונוח, אתה עושה טוב. אבל אם זו האפליקציה היחידה שלך למכירות, ברוכים הבאים לעידן האבן. היום כולם מחוברים למספר ערוצי תקשורת:
- פייסבוק (אבל לא סתם, חשוב לפרסם בקבוצות מתאימות ושל המקומיות!)
- אינסטגרם (כן, אפילו לרכבים יכול להיות סטורי מדליק)
- טיקטוק (כי מי אמר שאי אפשר לעשות סרטון טרנדי לרכב?)
- וכמובן אתרי יד שנייה – תפזר את עצמך בכל מקום אפשרי!
זכור: התקופה של לחכות לשיחה או SMS כבר עברה, אל תישאר מאחור.
טעות #3: האם הרכב שלך גולש או טובע בים הנתונים?
בכנות, אף אחד לא רוצה לקרוא ספר שלם של מידע, ובטח לא מפרט טכני שיכול לשמש כנושא לעבודת דוקטורט. רוצים להסביר למה הרכב מדהים? קדימה, אבל אל תהרגו את הקונים במונחים מקצועיים ומספרים ארוכים בלי סוף. תן את הנתונים החשובים באמת: שנתון, קילומטראז', מצב מנוע ותיבת הילוכים, טיפולים אחרונים ומספר ידיים.
אסטרטגיית הזהב: תכניס מידע באופן מסודר וברור, בעזרת נקודות ברורות וקצרות. כך הקונה יקבל את התחושה שאתה כנה, בהיר ולא מנסה להסתיר משהו בין שורות של נתונים מוזרים.
טעות #4: מתי אי פעם עשית גוגל על הטלפון שלך? איפה אתה מסתיר את המספר??
אנחנו בשנת 2023 והכלל הוא פשוט – אם הקונה צריך לחפש את המספר שלך כמו אוצר אבוד בהרי הפירנאים, כנראה שתאבד אותו. פרסם את המספר והשתמש בפונטים גדולים וברורים. אל תתחכם ואל תסתיר את המספר במקום לא הגיוני במודעה. האמינו לנו, אנשים מתייאשים מהר יותר מכלב שמחפש עצם שקבר לפני שנה.
טעות #5: אתה עדיין בונה על המודעה שמיקמת ביקום המקביל של האינטרנט?
למקרה שחתמת על בלעדיות באתר אחד בלבד – עצור הכל עכשיו. באינטרנט של היום, נוכחות זה הדבר הכי חשוב. ריבוי מודעות במספר אתרים, קבוצות ואפליקציות נותן לך חשיפה גדולה פי 10 ואולי אפילו פי 100. זהו עידן השפע, אז למה לך לשחות לבד כשכולם צוללים פנימה לתוך הבריכה?
טעות #6: פייק או לא פייק? לקוחות מזהים זיוף ממטר (ועוד נעלבים בדרך)
אל תנסה להוציא את הרכב כ"טוב כמו חדש!" אם הרכב שלך הוא יליד המאה הקודמת. גילוי נאות, כנות ואפילו הומור עצמי זו הדרך הבטוחה לקנות את האמון ואת הסימפטיה של הקונים. אל תחשש להגיד משהו כמו "המזגן עובד אבל לא יקפיא לך את המוח כמו אוטו חדש," או "הרכב חביב, אמין, ושירת אותי יפה – גם אם לא יקבל פרס מהתחרות עיצוב בשטוטגרט" – כנות ופשטות יעבדו יותר טוב מכל תחכום מזויף.
כמה שאלות שבטח עוברות לך בראש עכשיו (ותשובות קצרות באמת):
- לצלם בפלאפון או במצלמה מקצועית? סמארטפון חדיש מספיק לגמרי!
- כמה מודעות להעלות? ככל שתוכל להעלות בלי להתעייף – יותר טוב.
- סרטון טוב לרכב? כן או לא? חד משמעית כן, אבל שיהיה קצר וממוקד.
- להכניס מחיר או לכתוב "גמיש"? מחיר קונקרטי עדיף, גמיש סבבה כתוספת, לא במקום.
- כותרת ארוכה או קצרה? קצרה וקולעת, לא ספר.
ואחרי שהפסקת לטעות – אז מה עכשיו?
בשורה התחתונה, טכנולוגיה יכולה להיות חברה או אויבת שלך, זה הכל עניין של שימוש נכון. אל תעשה טעויות טיפשיות שיגרמו לקונים לברוח, תהיו אותנטיים, מעניינים ומצחיקים, תקדמו את עצמכם בכל דרך אפשרית והכי חשוב – אל תפחדו להשתמש בטכנולוגיה לטובתכם. כי בסופו של דבר, למי מאיתנו אין מכונית למכור פעם בחיים…?