המסך של האייפון לא עובד כך תפתור את הבעיה
המסך של האייפון החליט לשבות? ככה תחזירו אותו לחיים בלי לשבור חסכונות!
מכירים את זה שאתם קמים בבוקר, לוקחים את האייפון שלכם כמו כל יום, והוא פשוט לא מגיב? השניות הראשונות של “לא יכול להיות, מה קורה כאן?” מתחלפות בדקות ארוכות של ניסיון עקשני ללחוץ על הכפתורים, להעיף מבט מבועת למסך השחור ולבסוף – להיכנס לפאניקה מוחלטת של "איך אסתדר בלי הטלפון שלי היום?!" אז אל תיכנסו למצב טיסה רגשי עדיין. כל עוד האייפון שלכם לא החליט לשחות באופן עצמאי בבריכה או לנחות בקערת מרק העוף של סבתא, כנראה שיש פתרונות שיוכלו להחזיר לכם את החבר הכי טוב לחיים. מוכנים לצלול (לא לקערת המרק, חבר'ה) ולעזור לאייפון להתאפס? בואו נתחיל.
3 התקלות הכי נפוצות (והדי מעצבנות) שהופכות את המסך ל"שחור משחור"
בעיה 1#: קריסת תוכנה – כשהאייפון עייף מכם
התופעה הידועה והמוכרת ביותר היא פשוט "התעייפות" של מערכת ההפעלה. וכן, גם האייפון שלכם צריך לפעמים מנוחה מפרקי “נטפליקס ברצף” של 14 שעות. לפעמים, זה סתם באג שיגרתי או אפליקציה אחרת שעושה בלאגן במכשיר. החדשות הטובות: זו התקלה שהכי קל לתקן.
בעיה 2#: בעיית רכיב חומרה – פחות כיף, קצת יותר כואב (בארנק)
במקרה הגרוע יותר, המסך הופך שחור לא בגלל שהוא התחפש לנינג'ה, אלא מפני שאחד הרכיבים במסך (או בכבל שמחבר אותו למערכת) החליט לצאת לפנסיה מוקדם. רכיב חיישן, מסך פגום או אפילו סוללה שחייבת החלפה – במקרה הזה כבר נצטרך לתפוס עמדה קצת יותר רצינית, אבל רגע, אל תיבהלו – גם כאן יש איך להשתלט על העניינים בקלות יחסית.
בעיה 3#: המפגש הטראומטי של המכשיר עם בטון, מים או החתול השכונתי
האפשרות האחרונה היא הפחות סימפטית: האייפון שלכם פגש את המציאות פנים אל פנים – הרצפה, האסלה או הקפה ששתיתם לפני רגע, וכנראה לא שרד כדי לספר לכם על כך. אם זו הסיבה, כבר כדאי להכין את הארנק הנאמן שלכם, אבל עדיין… אל נתייאש מהר מדי!
המסך שלי לא נדלק! מה עכשיו? 4 דברים שתוכלו לעשות בעצמכם (גם אם אתם לא גיקים)
- לחיצה ארוכה (ואסרטיבית) על כפתורי האייפון: סביר להניח שאתם כבר מכירים את השיטה של לחיצת אתחול כפוי (Force Restart). הפעם עשו זאת בנחישות: ברוב המקרים זה פשוט עובד.
- טעינה ממושכת: כשסוללת האייפון מתרוקנת כמעט לחלוטין, לפעמים הוא נכנס למצב "תרדמת דובים", וכדאי לתת לו זמן (אפילו חצי שעה) מחובר למטען לפני שמתייאשים.
- בדיקה בכבל אחר או מטען אחר: כבל טעינה שנדפק זה לא משהו נדיר, אז לפני שאתם מוציאים כסף על טכנאי, נסו כבל טעינה אחר. וואלה, מציין מניסיון – לפעמים זה עד כדי כך פשוט.
- חיבור למחשב ואיפוס דרך iTunes: קצת פריסטורי אבל עדיין עובד. האמת היא שזה לא כזה מסובך ויכול לחסוך לכם מאות שקלים ותסכול (בעיקר תסכול).
"הרמת ידיים": מתי באמת צריך ללכת למעבדה ואיך לא לצאת ממנה בנזק כלכלי?
בואו נודה באמת: לפעמים תיאלצו להפקיד את מכשירכם האהוב בידי טכנאי מקצועי (אבל לא סתם הטכנאי שליד המכולת, כן?). הכירו את כללי הזהב לפני שאתם יוצאים לדרך:
- בדקו היטב המלצות ברשת. עומק האינטרנט מלא בחוכמת ההמונים – נצלו זאת כדי לא להידפק!
- וודאו קבלת אחריות על כל תיקון. תשלום בלי אחריות זה כמו לקנות שווארמה בלי טחינה – לא להיט.
- דרשו שקיפות – בקשו לדעת מראש מה תהיה העלות ומה בדיוק מוחלף. אף אחד לא אוהב הפתעות בתחום הזה.
רגע, יש לי שאלה! (או כמה שאלות…)
לכל המתלבטים, להלן סשן קצר של שאלות נפוצות:
- כמה עולה להחליף מסך אייפון?
טווח המחירים יכול לנוע בין 250 ל-950 שקלים, תלוי בדגם שלכם ובמעבדה שתבחרו. בכלליות – בדקו השוואות מפורטות לפני הבחירה. - האם איפוס דרך iTunes מוחק לי הכול?
כן, נשמה. בגלל זה תמיד חשוב לגבות מידע באופן רגיל (ואתם מגבים, נכון?). - האם תיקון אייפון פרטי מחסל לי את האחריות מול החברה?
אם המכשיר עדיין תחת אחריות יצרן, תקנו רק במעבדה רשמית ומומלצת. מבאס, אבל מה לעשות – אלה הכללים של אפל. - נכנסתי למים עם האייפון, מה לעשות עכשיו?
ראשית – לא פניקה! נתקו את המכשיר מזרם החשמל, יבשו בנייר, והגיעו מיד למעבדה מקצועית לסילוק הלחות (ואל תחכו יומיים, נו באמת!).
לסיכום: האייפון שלכם לא באמת מת – הוא רק זקוק לאהבה (ולפעמים גם לטיפ קטן)
כך או כך, זכרו: המכשיר החכם לא עוזב אתכם כל כך מהר. רוב תקלות המסכים הן פתירות יחסית בקלות, עם סבלנות ומעט הומור. ואם שום דבר לא עזר – אולי זו דרך רומזת בעדינות של היקום לומר לכם "יאללה, אולי הגיע הזמן לשדרוג?" אז אל תתייאשו, נשמו עמוק, בדקו את שלל הטיפים כאן והחזירו את האייפון שלכם לפעולה (או לחיים שאחרי). בהצלחה!