האייטיונס לא מזהה את האייפון? כך תפתרו את זה
למה לעזאזל האייטיונס עושה לנו ברוגז עם האייפון? (ואיך מחזירים ביניהם את השלום)
מכירים את הרגע הזה שאתם מחברים את האייפון האהוב שלכם למחשב, ממתינים במתח – ואז, דממה. "האייטיונס לא מזהה את האייפון"? זה השלב שבו אתם מתחילים להרגיש שמישהו בחברת אפל משחק איתכם מחבואים. אז רגע לפני שאתם זורקים את האייפון למגרסה (זה בסדר, כבר ראינו אנשים שעשו דברים מטורפים יותר), בואו נפרק את העניין הזה ונראה למה בכלל האייטיונס עושה לנו תרגילים כאלה, ובעיקר – איך חוזרים לסיפור האהבה בין האייפון לאייטיונס.
1. זוכרים את הימים שהכל היה פשוט? (למה זה קורה בכלל)
לפני שניכנס למוד של תיקונים (לא לדאוג, אף אחד לא יפתח כאן מעבדה), דבר ראשון בואו ננסה להבין למה האייטיונס הופך לפרימדונה מפונקת מדי פעם. לרוב, הסיבות הן די פשוטות, אבל מעצבנות להחריד:
- התוכנה לא מעודכנת: כן, עדכון תוכנה זה מעיק בערך כמו לעשות כביסה, אבל לפעמים זה בדיוק מה שאתם חייבים.
- כבל חיבור לא תקין: נכון, כבלים נראים די דומים, אבל כן – גם הפריט הכפוי-טובה הזה נוטה להתקלקל מדי פעם ולגרום לכם להזיע.
- אימות במכשיר עצמו: הרבה פעמים מדובר בסך הכל בלחיצת "זה אני" על חלונית "לאשר את המכשיר?" באייפון. כן, לפעמים זה עד כדי כך פשוט (ומעצבן).
- הגדרות USB במחשב: מפותח ככל שיהיה הטכנולוגיה, לפעמים המחשב הקטנצ'יק שלנו מתבלבל באיזה פורט USB לבחור, ומחליט לשגע אותנו קצת.
2. נמאס לנו כבר! איך מתגברים על הדרמה בין האייטיונס לאייפון?
האיזור המעשי הגיע. כדי למנוע מכם לשלוף פטיש ולהכות חזק עד שיישרף הפיוז, בואו נעשה את זה מסודר. הנה חמישה צעדים זריזים ופשוטים שיצילו את מערכת היחסים שלכם:
שלב ראשון: שכחו מ"זה לא אני, זה אתה" – עדכנו את התוכנה
ודאו שאתם עובדים עם הגרסה האחרונה של האייטיונס ושל iOS באייפון שלכם. כן, לגרסה הישנה הזאת שנשארת אצלכם מאז ה-iPhone 6 כנראה כבר נמאס ממכם ממילא (ציניות היא החיים, אלא אם כן אתם הרי"ש של אפל).
שלב שני: האם הכבל שלכם עבר טראומה לאחרונה?
כולנו יודעים שאתם אוהבים למשוך את הכבל בלילה כמו קוסם שיוצא מהמיטה בחושך. אבל האמת, כבלים של אפל לא בדיוק ידועים בחוזק פינתי-על. נסו להחליף כבל, כי לפעמים זה כל מה שתצטרכו לעשות כדי להציל את המצב.
שלב שלישי: ריסטרט לאייפון! כן ברצינות!
תכירו את הסטארט-אפ המבטיח בהיסטוריה – להפעיל מחדש את המכשיר. לכו תאמינו, אבל לפעמים כל מה שצריך לעשות הוא פשוט ללחוץ על הכפתור הארור ולהתחיל מחדש. אילו החיים היו עובדים כך בקלות בכל תחום אחר, כבר היינו גרים במאדים כנראה.
שלב רביעי: מלחמת USB! (זה הזמן להחליף פורט)
המחשב שלכם עדיין שותק ומתנהג כאילו האייפון הוא אוויר? טוב נו, בטח הכנסת אותו בפורט ה-USB העצלן שלא עשה כלום חוץ מלצבור אבק בשנתיים האחרונות. נסו להחליף פורט USB – לפעמים ההתעלמות זה לא אישי, באמת.
שלב חמישי: ואם שום דבר לא עוזר – הזמן להתקשר לאפל (ועוד קודם – לנשום)
אם ניסיתם כל שלב בטרילוגיה שלמעלה ועדיין כלום לא עובד, הגיע הזמן לשלוף נשק יום הדין – שירות הלקוחות של אפל. האמת שזה פחות גרוע ממה שזה נשמע, ואולי אפילו תגלו שהמוקדן בטלפון נחמד יותר מהדיגיטלי באייטיונס שלכם.
3. שאלות נבחרות מהקהל המתוסכל (והתשובות שלא תמיד רציתם לשמוע)
- שאלה: "מה אני עושה אם האייפון מתחיל לטעון אבל האייטיונס מתעלמת ממנו?"
תשובה: נסו קודם כל לאשר את האייפון על-גבי המסך שלו. במקרים רבים זה הפתרון הכי פשוט. - שאלה: "למה תמיד חייבים לעדכן גרסאות? זה לא היה ככה באייפון 4!"
תשובה: אנחנו לגמרי איתך, גם המתכנתים באפל לא ממש מתים על עדכונים, אבל כדי לתקן באגים האלו החיים (והים אותו ים, אגב). - שאלה: "בדקתי הכל, אבל עדיין לא עובד לי! מה אני עושה?"
תשובה: נשימה עמוקה, סבלנות, נסו מחשב אחר. לפעמים הבעיה היא בכלל במחשב שלכם או בגרסה של מערכת ההפעלה.
4. סיפור אהבה שהסתבך (אבל עם סוף טוב!)
כולנו אוהבים את האייפון שלנו (גם אם לפעמים בא לנו להעיף אותו מהחלון). אבל ברגע האמת – כשאנחנו צריכים שהוא יסתנכרן ויאפשר לנו לשמוע את המוזיקה, הסרטים והתמונות שהתחבאנו בהם – הוא פשוט חייב לעבוד.
בפעם הבאה שהאייטיונס מסרבת לזהות לכם את האייפון, זכרו את חמשת השלבים והתמקדו בנשימות עמוקות ובסבלנות אין קץ. הרי בסוף תמיד מגיעים להשלים, נכון? עד הרעיב הבא וזה…