איך לעשות חשבון פרטי באינסטגרם בקלות ובמהירות
אז למה בעצם כולם עוברים לחשבון פרטי באינסטגרם (ואיך תעשו את זה נכון)?
היי, בואו נעשה שניה דיל: אל תספרו למארק צוקרברג, אבל אני ואתם עומדים לדבר על אחד הסודות הכי גדולים באינסטגרם – למה כל הכוכבים, המשפיענים ואפילו החברים שלכם עוברים פתאום לחשבון פרטי, והאם כדאי לכם להצטרף למסיבה? לא סתם שאלתם את עצמכם: "למה לעזאזל כולם פתאום סוגרים את החשבון שלהם מאחורי מנעול קטן?". אל דאגה, לא מדובר פה בקונספירציה גלובלית (עד כמה שאנחנו יודעים, כן?), אלא במגמה חדשה ומוזרה ששווה להבין לעומק.
"חשבונות פרטיים זו ההיסטריה החדשה??" (רמז: כן!)
אנחנו חיים בזמן שבו כולם רוצים עוד ועוד עוקבים. עד אתמול תיייגתם כל דודה שלישית, ניסיתם להשיג עוקבים מכל העולם וגם לשלוח הודעות להשפיענים שיברכו את הפוסטים שלכם. ולפתע, פתחתם את העיניים היום ועליתם על משהו מוזר – כל ה'מגניבים' עברו לחשבון פרטי. רגע, מה? בואו נעשה סדר רגע בבלאגן:
- אפקט המועדון הסגור: אנשים מאוד סקרנים, וכמה שתשאירו אותם בחוץ הם רק ירצו להיכנס פנימה. סוגרים? פתאום כולם ינהרו פנימה כמו לעמדת פלאפל שעושה בלגאן.
- הטריק הפסיכולוגי: כשאתם רואים את המנעול הקטן הזה ליד שם המשתמש, מיד עולה לכם השאלה בראש: "רגע, מה יש לו שם שאני לא יכול לראות?". אז כן, אתם נפלתם קורבן מושלם לאפקט הפסיכולוגי הנפלא של החשבון הפרטי.
- שליטה מקסימלית בתוכן: בואו נודה בזה, קל יותר לשתף דברים אותנטיים כשאתם יודעים מי בדיוק צופה בכם. וככה פתאום תמונות עם שיער מבולגן וכוס קפה סדוקה שבת דודה שלכם הביאה מאמסטרדם נראות סופר לגיטימיות.
"טוב שכנעתם אותי, איך עושים את זה? (4 קליקים ואתם שם!)"
יאללה, עכברי האינסטגרם, מוכנים לעבור לצד המסתורי? ככה תעשו את זה בכמה צעדים פשוטים וברורים:
- לחצו על שלוש הפסים ☰ בפינה למעלה והיכנסו להגדרות (Settings).
- עברו ל"פרטיות" (Privacy).
- לחצו על "פרטיות חשבון" (Account Privacy).
- הפעילו את "חשבון פרטי" וזהו! אתם מוגנים מעכשיו כמו הבונקר של גוגל.
אז מה, זהו? זה כל מה שצריך לדעת? כמעט. (נו, אתם לא חשבתם שזה הכל, נכון?)
3 טעויות שחשוב להימנע מהן כשרוצים חשבון פרטי באינסטגרם
- אל תנעלו את החשבון מדי: נשמע מצחיק, אבל אם אתם מסרבים לכל בקשת עוקב אתם פשוט מייצרים אנטיפטיה. כן, חברים, זה שחשבון פרטי יכול להיות נהדר לא אומר שאתם צריכים להיות יותר סלקטיביים מבודק בטחוני בנתב"ג.
- אל תשכחו לאשר אנשים באופן קבוע: כשיש 506 אנשים שמחכים בתור לעקוב אחריכם, חלק מהם יניחו שאתם כבר לא ממש בעניין. אשרו בקשות בזמן לסיפוק מיידי.
- אל תהפכו את זה לפארודיה מוגזמת: לכתוב "חשבון פרטי!!! אין כניסה לאורחים!!" בכותרת זה נחמד אבל בואו – אתם לא סינקים מהפנטגון.
חשבון פרטי – יש מצב שפענחנו את האלגוריתם? 🤔
בעולם שבו האלגוריתם של אינסטגרם מסובב לכולנו את הראש בכל שני וחמישי, יש דיבור לא מוכח שהחשבון הפרטי מייצר אינטראקציות יותר איכותיות. זה נכון? אולי. מה שבטוח, מניסיוני הרב, מתברר שמי שחווה חשבון פרטי פעם אחת כבר לא יחזור לחשבון פתוח כל כך מהר.
"רגע, אבל אם אני מותג – זה מתאים לי בכלל?"
שאלה מעולה! תלוי במה אתם עוסקים ובמי אתם רוצים להשיג. מותגי ענק מאומצים לרוב אסטרטגיית "פתוח ומוזמן", אבל עסקים קטנים ומותגים אישיים יכולים להרוויח דווקא מתחושת הלימיטד אדישן. זה הכל עניין אסטרטגי, ממש כמו להחליט אם לאכול עוד ביס מהעוגה או לשמור לקפה של הבוקר. (טיפ שלי: תאכלו את העוגה בכל זאת).
הגיע הזמן ל-5 שאלות קצרות שאנשים ממשיכים לשאול אותי על חשבונות פרטיים באינסטגרם:
🤔 חשבון פרטי מוריד עוקבים?
ממש להפך! חלק מהאנשים רואים נסיקה דווקא אחרי מעבר לחשבון פרטי.
🤔 מפורסמים גם עוברים לחשבון פרטי?
כן, אתם לגמרי לא היחידים. יש המון סלבריטאים ומשפיענים שנשבעים שזו הדרך החדשה להשיג קהל נאמן.
🤔 האם המעבר הוא בלתי הפיך?
ממש לא! אפשר לחזור ולפתוח שוב את החשבון בכל זמן שתרצו.
🤔 זה טוב גם לחשבון עסקי קטן?
יכול להיות! שווה לבדוק, לנתח ולראות מה עובד הכי טוב לקהל שלכם.
🤔 מי ירוויח מחשבון פרטי באינסטגרם?
מי שרוצה קהל נאמן יותר, סלקציה אסתטית יותר ובעיקר – סקרנות אינסופית.
בשורה התחתונה – כדאי לכם או לא?
אם חשבתם שהסאגה של "לנעול או לא לנעול את האינסטה?" תסתיים כאן בעמוד הזה, טעיתם בגדול. כמו כל טרנד רשת, גם החשבון הפרטי יוצר גל של תהיות וסימני שאלה, אבל האמת הפשוטה היא כזו: לפעמים הטקטיקה הכי מדהימה להביא קהל גדול יותר, איכותי יותר ומסור יותר היא להיות פשוט.. הכי פרטי שיש. עכשיו, אם תסלחו לי, הגיע הזמן להיכנס לאינסטגרם – ולבדוק מי החליט סוף סוף לאשר את הבקשה שלי להציץ בחשבון הפרטי שלו 😉.