איך לבחור ראוטר עם חיבור סיב אופטי לבית שלך
ראוטר עם סיב אופטי: המכשיר ההוא בסלון שלכם, רק במהירות האור!
נו, כמה פעמים כבר ישבתם מול המסך ונאנחתם בייאוש כשהסרטון ביוטיוב שוב נתקע בדיוק כשהחתול עמד לקפוץ מעל המדף? מעצבן נכון? בוודאי תגידו לעצמכם: "מה לא בסדר עם האינטרנט הזה? זה 2023 ואני עדיין מחכה buffering?!" – הגיע הזמן לדבר עלגיבור העל האמיתי של האינטרנט הביתי – הראוטר עם סיב אופטי. אל תנמיכו ציפיות חברים, כי כבר בסוף המאמר הזה תהיו מוכנים להחליף את הראוטר הישן שלכם (כן, ההוא ששרד ארבע מעברי דירות ופעם שריפת טוסטר יפה אחת) בגאדג'ט של מחר.
אז מה זה בכלל ראוטר סיב אופטי ולמה לעזאזל זה מעניין?
מכירים את זה שכולם אומרים "סיב אופטי פה, סיב אופטי שם" ואתם לא ממש מבינים מה הקטע הגדול? ובכן, דמיינו לעצמכם כביש סואן בשיא העומס, מלא פקקים מכאן ועד הודעה חדשה. עכשיו תדמיינו אוטוסטרדה רחבה, ריקה לגמרי, בלי אף רמזור אדום ברקע. ההבדל הזה, חברים, הוא בדיוק ההבדל בין ראוטרים ישנים לכאלה המבוססים על סיבים אופטיים.
סיב אופטי למתחילים (ולעצלנים שלא רוצים גוגל)
בקצרה, סיב אופטי הוא כבל שמורכב מציוד עדין ושקוף מזכוכית דקיקה או פלסטיק, שמאפשר להעביר אותות במהירות האור (כן, ממש ככה, באור עצמו!). מכיוון שמדובר באור שפשוט טס לו בתעלה קטנטנה, המהירות שאתם מקבלים בבית שמה את הראוטר הישן שלכם עמוק בכיס הקטן.
- מהירויות מטורפות עד 1 ואפילו 2 ג'יגה לשנייה? ברור שיש!
- העלאות והורדות באיכות 4K? קלילה כמו צפיית בנטפליקס ביום חופש.
- משחקי אונליין עם אפס לאגים? לגמרי סטנדרטי.
3 דברים מוזרים שתוכלו לעשות רק עם ראוטר סיב אופטי – מספר 2 ממש משוגע!
1 – להוריד סרט שלם בעודכם מחממים פופקורן במיקרוגל
חשבתם שלחכות כמה דקות להוריד סרט זה מהיר? תחשבו שוב. עם ראוטר סיב אופטי, תורידו סרט באיכות 4K אמיתי תוך כמה שניות, הזמן המדויק שייקח לכם למעשה להדליק את המיקרוגל, לחמם פופקורן ולהגיע לספה.
2 – לקיים שיחת זום בפיג'מה בלי חשש לניתוקים מביכים
נכון הרגע הזה בו המסך שלכם נתקע בדיוק כשעשיתם פיהוק מביך באמצע מצגת? עם ראוטר סיב אופטי לא תיתקעו יותר בתנוחות מוזרות (בערבוביה עם פנים שיכולות להפוך לממים ברשת). האינטרנט שלכם פשוט לא יודע להיתקע!
3 – לשדר סטרימינג לשישה מכשירים במקביל בלי שאף אחד יצרח "מי משתמש עכשיו באינטרנט?!"
כמה משפחות נקרעו על סוגיית "מי הורג לי את האינטרנט?". ובכן, ראוטר סיב אופטי הולך להפוך את הבית שלכם לזירת שלום עולמי של אינטרנט, כשאבא בסדרה שלו, אמא בשיחת עבודה, הילדים בגיימינג – וכולם חיים באושר ובעושר.
רגע, לפני שאתם מזמינים – שאלות נפוצות של אנשים עם סקפטיות בריאה
האם התקנת סיבים אופטיים מסובכת כמו להבין את המערכת בפנסיה?
חד משמעית לא. בישראל כבר פרושה רשת סיבים אופטיים, ובמרבית המקרים חברת האינטרנט פשוט מגיעה ומחברת לכם את הסיבים ישר לסלון, בלי דרמה ובלי תואר ראשון בהנדסת חשמל.
האם זה יקר כמו לקרוע כרטיסים להופעה של קולדפליי?
ממש לא כמו שקולדפליי, להבדיל, יקרים. כמובן, המחיר משתנה בין החברות, אבל באופן יחסי למהירויות והאיכות – מדובר בעסקה משתלמת. אפילו יותר מזה, לרוב העלויות כמעט זהות למחירי אינטרנט רגיל, והפער הולך ונסגר במהירות ממש כמו הסיבים עצמם.
האם סיבים אופטיים נשברים כשדורכים עליהם?
נכון, הסיבים האופטיים עצמם עדינים, אבל הם ארוזים היטב בכבלי הגנה מיוחדים (סליחה, חתולים שובבים!) ולא צריכים טיפול מיוחד. רק אל תדרכו עליהם בכוונה, טוב?
האם החיבור של הראוטר האופטי תואם לכל המכשירים שאני כבר מחזיק?
בהחלט. הראוטר החדש יתמוך בכל הטכנולוגיות האהובות והמוכרות שלכם – Wi-Fi, כבל רשת רגיל, ואפילו (תאמינו או לא) הטאבלט העתיק הזה שהצלחתם לשמור 12 שנים.
ומה בדיוק עושים כשיש תקלה?
תשובה קצרה: אותו הדבר שעשיתם תמיד – מתקשרים לתמיכה. אגב, בגלל איכות ומהירות החיבור – סביר להניח פחות תקלות (אבל היי, אל תתפסו אותנו במילה).
האם ראוטר סיב אופטי יגרום לכם לאושר אין-סופי ואולי אפילו הארה רוחנית?
טוב, אולי הלכנו קצת רחוק עם ההארה הרוחנית, אבל דבר אחד אנחנו מתחייבים – מהרגע שתחוו את השינוי למהירות האור באמת, לעולם לא תרצו לחזור אחורה לימים ההם של הזחל הרגיל המכונה Wi-Fi המסורתי שלכם.
בשורה התחתונה, ראוטר עם סיב אופטי זה כמו לעבור מסקודה פשוטה לפרארי נוצצת; כשתנסו פעם אחת, תהיו מכורים. רק תמצאו כבר ספק טוב, ונפגש בצד השני של יוטיוב בלי Buffering.