מה כולל תהליך של תביעת כתובה
מהי תביעת כתובה? ומהו תהליך של תביעת כתובה?. אם אתם נמצאים בעיצומו של הליך גירושין – אתם בוודאי נתקלים בשלל מושגים שאין לכם מושג מה הם אומרים ומה משמעותם לגבי המשך חייכם ותהליך הגירושין שבו אתם נמצאים.
לשם כך נסביר יותר על תהליך של תביעת כתובה
כל מי שהתחתן כדת וכדין יודע כי במהל טקס הנישואין ואף כמה דקות לפני שהוא מתחיל, יושב החתן המיועד עם הרב המחתן ושני עדים לחתום על כתובה המשמשת לפי המסורת היהודית את סכום הכסף שייתן החתן לכלתו במידה ובעתיד אלה יחליטו להתגרש.
כתובה מפרטת גם את התחייבות הבעל אל אשתו בכל מהלך השנים בהן הם יהיו נשואים, כאשר שבזמן של גירושים ניתן בכל מקרה לפנות אל הכתובה ולהבין את החובות שהבעל הבטיח לאישה.
בזמן של גירושין ובמידה ולא יהיה הסכם גירושין נאות, יכולה האישה לממש את הכתובה ולדרוש את סכום הכסף ואת החובות שהתחייב אליהן בעלה בימים מאושרים יותר.
אז מהי תביעת כתובה?
תביעת כתובה הוא תהליך בו האישה מגנה על זכויותיה מול הגבר וזאת משום שהיא רוצה להגן על עצמה בכמה מקרים, בין אם מדובר בהעדר תשלום מזונות, כאשר נעשה גירוש של האישה ללא סיבה מוצדקת או בזמן תביעה לגירושין.
את הגשת הבקשה לתביעת כתובה מגישה האישה אל בית הדין הרבני למען מימוש ההתחייבויות של הגבר. את תביעת הכתובה יכולה להגיש האישה גם אם היא חשה כי אין סיבה מוצדקת לגירושין.
כיצד מגישים תביעת כתובה?
את הגשת שטר הכתובה לבית המשפט מגישות נשים באמצעות ייצוג של עורך דין גירושין או באמצעות שטיחת הטיעונים הרלוונטיים, כאשר בהגשת הכתובה ידרשו הרבנים של בית הדין את הסכום שהובטח על ידי הבעל לאישה בעת הנישואים.
בשל כך חשוב לדעת כי אם אתם מתחתנים ונמצאים במהלכה של נקיבת סכום הכתובה וחתימה על כתובה, כי יש לנקוב בסכום הגיוני וכזה שתוכלו לעמוד בו במידה וחלילה יגיעו גירושין.