סרבנות גט- כך תתמודדו עם המצב
המצב שבו אחד מבני הזוג מסרב לשחרר את השני נקרא סרבנות גט. בעל אפשר מסרב לאפשר לאשתו לקבל גט ולהתגרש ממנו יהיה מכונה סרבן גט אם הסרבנות שלו נמשכת מעל שנתיים. כאשר הבעל הוא סרבן גט אשתו מכונה מסורבת גט. היא יכולה לנקוט צעדים שונים נגד הבעל הסרבן על מנת להפעיל עליו לחץ.
שוקלת גירושין בעקבות בגידה של הבעל? התייעצי עם טוען רבני מוסמך>>>
מה המניעים לסרבנות גט?
גם בעל וגם אישה יכולים להיקרא סרבני גט. אמנם המקרים שבהם האישה מסרבת גט הם מעטים, אך גם האישה יכולה לסרב לקבל גט מבעלה. במקרים נפוצים יותר הגבר הוא הסרבן. סרבני גט מונעים לתת גט מסיבות שונות כגון שהם אינם מעוניינים לפרק את הקשר ולהתגרש והם רוצים שלום בית או בשל העובדה כי הוא מעוניין להפעיל לחץ על בן או בת הזוג שלו מתוך תחושת נקם. סרבני הגט עשויים להסכים למתן גט בתנאים בלתי אפשריים כגון: ויתור על דמי המזונות או הפחתה של דמי המזונות או קבלת משמורת משותפת על ילדים משותפים.
כיצד אפשר לפעול כנגד סרבני גט?
סרבני גט מטופלים על ידי בית הדין הרבני. בית הדין הרבני נותן מתן פסק דין שמחייב את הבעל לתת גט לאשתו, הוא יכול לעכב את יציאתו מהארץ, לשלול את הרישיון שלו, להגביל באופן משמעותי את השימוש בחשבון העוש שלו ואף לתת לו במקרי קיצון צו מאסר של עד 10 שנים. על סרבן הגט ניתן לקבוע תשלום מזונות אישה בסכומים חודשיים גבוהים אשר מכונים גם מזונות עונשין.
כיום פועלים רבות גם במישור המשפטי על מנת להבטיח כי אם חלילה יעלו היחסים על שרטון, יוסכם מראש בין בני הזוג כיצד יהיה עליהם לנהוג ומהי תהיה חלוקת הרכוש, באמצעות הסכם ממון או הסכמים משפטיים אחרים. בהסכם זה ניתן לקבוע כי בני הזוג מחויבים להימנע ממצב של סרבנות גט וכן לקבוע סנקציות במקרה שאחד מבני הזוג מסרב להתגרש על פני תקופה.