איך עורכים הסכם ממון
בעבר הלא רחוק, זוגות אשר היו מעוניינים להקים משפחה לא חשבו על האופציה של עריכת הסכם ממון. מיסוד הקשר הזוגי ביניהם בעצם גרם להם לחשוב שמרגע זה הם חולקים לא רק את חייהם יחדיו, אלא גם את רכושם. מאז, חוקק בישראל בשנת 1973 חוק יחסי ממון בין בני זוג וכן, התפתחו שינויים בתפיסת התא המשפחתי ובהתאם לכך, לא מעט זוגות מעוניינים לערוך הסכם ממון אשר יעשה להם סדר ביחסים מבחינת הרכוש שלהם והממון שלהם
מהו הסכם ממון?
כאמור, ישנו את חוק יחסי הממון בין בני הזוג. כאשר אין הסכם ממון בין בני זוג חל החוק הזה. לא מעט זוגות בטוחים שחוק יחסי ממון מספיק להם ולכן אין צורך שיערכו הסכם ממון. אולם, הסכם ממון הוא בכל זאת חשוב מאוד מכמה סיבות: ראשית כל, כאשר מקימים משפחה השותפות בין בני הזוג היא גם שותפות כלכלית. שותפות כלכלית היא דבר אשר דורש הסדר. חשוב שתזכרו שההשקפות שלכם אינן שוות ולא יהיו שוות גם בעתיד וכן, לא פעם אי הגעה להסדרים בעניין הממון, הדבר יכול להשפיע על האהבה שלכם ועל כל מערכת היחסים שלכם ולכן, ללא ספק חשוב לערוך הסכם ממון שיסדיר בינכם את כל העניניים הכלכלים ויסייע לכם להנות מזוגיות נטולת משברים בעלי אופי כלכלי.
קראו גם על: הסכם ממון על עסק.
כיצד נערך הסכם ממון
הסכם ממון טוב והרמטי מתבצע על ידי עורך דין מקצועי כמו עו"ד אורי גנור המכיר את התחום היטב ויודע כיצד לנסח באופן חוקי ומשפטי את הסכם הממון בהתאם לצרכיהם ורצונם של בני הזוג. הסכם ממון זה יקבע הן את הזכויות והן החובות של כל אחד מבני הזוג וכן, ימגר את האפשרות של כל אחד מבני הזוג להגיש תביעה כנגד האחר במידה וחלילה יהיו משברים זוגיים שיובילו לפרידה. הסכם ממון חייב להתחשב בשני בני הזוג בצורה הטובה ביותר ולכן חשוב מאוד לערוך אותו אצל עורך דין ניטרלי אשר ידע כיצד להביא את זכויות כל אחד מבני הזוג לידי ביטוי בהסכם בצורה הטובה ביותר שיכולה להיות.