גירושין בהריון – מה נהוג לעשות במצב כזה
על פניו, כאשר אישה נכנסת להריון, זה אירוע משמח עבור שני בני הזוג, אירוע ששניהם מחכים לו, בין אם מדובר בהריון ראשון, שני, שלישי וכן הלאה. מרבית האנשים מצפים ומחכים לרגע בו יוולד להם ילד או ילדה.
אך ישנם זוגות שמוצאים את עצמם דווקא במקום אחר לגמרי, הפוך. כלומר, הם מוצאים את עצמם במקום בו הם מעדיפים להיפרד ולהתגרש, גם אם האישה נמצאת בהריון והם עומדים להיות הורים בפעם הראשונה, או הורים לילד נוסף.
גירושין בהריון נובעים מסיבות שונות ומגוונות, החל מלחצים, חילוקי דעות או מסיבות אחרות. לעיתים זה גם נובע מהעובדה שהם לא מסכימים על ההיריון עצמו, כלומר לא היה רצון הדדי שזה יקרה. במקרה כזה, כלומר במקרה בו בני הזוג מחליטים להיפרד, צריך לדעת מה הזכויות והחובות של כל צד. זה ידוע ומוכר כשיש ילדים, אך השאלה היא מה עושים במקרה של הריון.
מה הם הכללים במקרה של הריון?
למעשה המצב איננו שונה באופן מהותי. ברגע שזוג הורים מחליטים להתגרש כאשר האם בהריון, עדיין מוטלת החובה על הבעל לספק את צרכיו של התינוק או התינוקת, למרות שהם עדיין לא נולדו. ההתייחסות היא כאילו מדובר בילד שצריך לספק לו את כל הצרכים. בין אם זה מבחינת מזונות ובין אם זה מבחינת צרכים אחרים, ולכן יש להיוועץ במקרה זה עם עורך דין גירושין מומלץ.
חשוב להדגיש, שגם מבינת משמורת והסכמי ראיה המצב הוא דומה, כלומר ההתייחסות אליו תהיה דומה כמו לתינוקות וילדים אחרים. ברגע שהוא יצא לאוויר העולם, יקבעו הכללים מתי בדיוק האב יכול לפגוש אותו. כמובן שבשנים הראשונות, הילד יהיה בחזקת האם, כפי שנהוג בדרך כלל עם ילדים קטנים מתחת לגיל שש, על פי חזקת הגיל הרך.