גילוי מפתיע על זכאות לטיפול פסיכולוגי דרך שב"ן
טיפול פסיכולוגי דרך ביטוח משלים (שב"ן): באמת חשבתם שאתם מכירים את כל הזכויות שלכם?
בואו נודה בכנות, כולנו בתקופה כזו או אחרת התלבטנו אם לשבת על הכורסה של פסיכולוג. כן, זה בסדר, הטיפול הפסיכולוגי כבר מזמן לא שמור רק לכוכבי קולנוע אמריקאים או להיפוכונדרים כרוניים. אבל רגע לפני שאתם שולפים את הארנק ומשכיבים את כל המשכורת שלכם (וגם קצת מהחסכונות של סבתא) בדרך לבריאות נפשית, אתם חייבים לדעת שהדרך לשם עשויה להיות קלה וזולה יותר בזכות חיה מסתורית בשם "ביטוח משלים" הידועה בכינוי השובב שב"ן.
שב"ן? מזכיר שם של גיבור קומיקס יפני, לא?
נגלה לכם סוד קטן – שב"ן הוא ראשי תיבות למונח הכי משעמם שיכולתם להעלות בדעתכם: שירותי בריאות נוספים. כן, בדיוק. מדובר בתוספות הביטוח של קופת החולים שלכם, אותן ביטחתם כנראה לפני שנים, ועד היום לא השתמשתם כמעט בשום דבר מהם חוץ מאיזה צדיק אחד במוקד הלילה שהסכים לקבל אתכם עם שתיים בלילה. אבל תאמינו או לא, רוב השב"נים מעניקים לכם גם החזר על טיפולים פסיכולוגיים – וזה מידע ששווה זהב (או לפחות שעת טיפול).
"אני, טיפול פסיכולוגי? נו באמת, למה שארצה להשתמש בזה בכלל?" (או: 3 תירוצים נפוצים והסברים למה הם פשוט מופרכים)
- "אני לא חולה נפש, תודה רבה!"
סבבה, אף אחד לא אומר שיש לך בעיות נפשיות. טיפול פסיכולוגי הוא כלי לטיפול במצבי לחץ, חרדה, שיפור בתפקוד ובכללי עניין של מודעות עצמית. אף אחד לא ישים אותך באיזו חולצה משונה עם שרוולים ארוכים. תירגע. - "אין מצב שהתהליך יהיה זול!"
פספסת לחלוטין את כל הנקודה של כתבה זו. בדיוק בשביל זה קיים השב"ן – כדי לאפשר לך נגישות לטיפול פסיכולוגי במחיר שפוי, בלי למכור כליה בדרך. - "פסיכולוגים? רק יציקו לי עם השאלות שלהם!"
כדאי שתתכונן, כי עכשיו מגיע טוויסט מפתיע: הפסיכולוג בכלל לא שם בשביל להציק, אלא כדי להקשיב וללוות אותך בדרך שנוחה לך. והפלא ופלא – אנשים שאכן ניסו, בדרך כלל מספרים שזו הייתה ההחלטה הכי טובה שהם עשו למען עצמם.
איך תדעו אם גם אתם זכאים להחזרים? הנה כמה שאלות ותשובות שיסדרו את הראש
1. מאיפה בכלל מתחילים לברר אם אני זכאי להחזרים?
פשוט מאד – נכנסים לאתר של קופת החולים, או יוצרים קשר טלפוני עם שירות הלקוחות. בנוסף, כמעט בכל קופה אפשרי לעשות זאת דרך האפליקציה, אז אפילו לא תצטרכו לדבר עם מישהו אמיתי (לכל המבוהלים מהתקשורת האנושית).
2. כמה אחוז מהכסף מוחזר?
פה כבר יש הבדלים בין הקופות ובין סוגי השב"ן. בדרך כלל ההחזרים נעים בין 40% ל-80% מעלות הטיפול, בכפוף להגבלות על כמות טיפולים בשנה. אל דאגה, בדרך כלל אתם יוצאים מזה מרוצים.
3. קיימים טיפולים פסיכולוגיים מסוימים שקופות מוחרגות מלממן?
בהחלט, קופות מכסות בעיקר טיפולים על ידי פסיכולוגים קליניים או רפואיים הרשומים בפנקס הפסיכולוגים. שילמתם לפסיכולוג שלא מופיע ברשימה? חבל, לא תקבלו החזר, אבל לא תצאו לפחות בלי תובנות על החיים.
4. אז כל אחד זכאי לטיפול או שיש קריטריונים מסוימים?
הזכאות היא לכל מי שיש לו ביטוח משלים, אך לפעמים יש הגבלה על מספר הטיפולים לשנה קלנדרית, ולפעמים יש צורך בהפניה מרופא המשפחה או מגורם מקצועי אחר.
5. אפשר לקבל החזר בדיעבד אם שנים לא ידעתי שאני זכאי?
אם יש דבר אחד שקופות החולים לא ממהרות לתת, אלה החזרים רטרואקטיביים – אבל לעיתים ניתן לפעול לקבל החזר עד מספר חודשים אחורה בהצגת החשבוניות המקוריות. תמיד שווה לנסות!
הסטטיסטיקות שיפתיעו (או יבלבלו): 2 נתונים שכדאי לזכור לפני שתחליטו לוותר
- יותר מ-300 אלף ישראלים ניצלו את ההחזר על טיפול פסיכולוגי בשנה האחרונה. כן, כנראה שגם השכן שלכם.
- רק 60% מהזכאים מבינים שהם זכאים להחזרי שב"ן, והשאר פשוט מוותרים. אתם באמת רוצים להיות חלק מנתון כל כך עצוב?
בשורה התחתונה (החשובה כמובן): אל תשאירו כסף על הרצפה!
אם כבר החלטתם שטיפול פסיכולוגי הוא לא רעיון גרוע (ספוילר: הוא לא!), הכירו את זכויותיכם ונצלו אותן. לא חבל לזרוק אלפי שקלים לפח רק כי לא היה לכם כוח לבדוק באתר של הקופה שלכם? הטיפול הפסיכולוגי יכול לעזור לכם להגשים את עצמכם, להתמודד טוב יותר עם אתגרים בחיים ולהפוך לגרסה פשוט מוצלחת יותר של עצמכם, והקטע הטוב? אפשר לעשות את כל זה עם כסף שאולי כבר שילמתם בכל חודש בלי לשים לב. עכשיו, לא מרגישים כבר קצת יותר טוב רק מלדעת שהפסיכולוג קרוב מתמיד?