איך פסיכולוג תעסוקתי לייעוץ קריירה ישנה לך את העתיד
האם הקריירה שלכם צריכה פסיכולוג?
בואו נודה באמת, שאלת "מה אתה עושה בחיים?" כנראה מלחיצה אתכם יותר מהודעה של "יש לנו בעיה" באמצע הטיסה. האם לפעמים אתם מוצאים את עצמכם בוהים במסך מחשב בשתיים בצהריים וחושבים, "מה לכל הרוחות אני עושה כאן?", אל דאגה, אתם לגמרי בחברה טובה (או לפחות, די נפוצה).
האמת היא שרובנו עוברים לפחות משברון מקצועי אחד בחיים (או חמישה, אבל מי סופר?). ובינינו – בעולם שבו חיים פיזיים שלמים מתנהלים באינסטגרם, ומשרות מחליפים כמו גרביים, זה ממש לגיטימי לרצות למצוא מקצוע שיביא אתכם לאושר והגשמה אמיתיים (כן, זה אמיתי, בחיי!). ופה, החבר החדש הכי טוב שלכם יכול להיות פסיכולוג תעסוקתי לייעוץ קריירה. רגע, אל תברחו, בואו תשמעו למה בכלל זה רעיון שיכול לשנות לכם את החיים.
4 סימנים בטוחים שאתם זקוקים לפסיכולוג תעסוקתי (ולא, כנראה לא איבדתם את השפיות!)
1. אתם מחליפים עבודות כמו תכניות בנטפליקס?
אם מקום העבודה שלכם משתנה בקצב שבו למעלה בנטפליקס מוציאים עונות חדשות – בהחלט יש פה בעיה. יש אנשים שדווקא ממש בסדר עם להחליף עבודה כל שנה-שנתיים, אבל אם אתם עושים את זה בלי לדעת למה, זה בהחלט סימן שצריך לעצור ולחשוב. פסיכולוג תעסוקתי ידע לקחת את החוויות שלכם ולעניין אותן בצורה שתבהיר מה באמת גורם לכם לסבול וממה אתם אשכרה נהנים. הוא גם יעזור לכם ליצור אסטרטגיה שתגרום לכם להיצמד יותר לעבודה אחת טובה, עם עתיד אמיתי בתוכה (כן, גם אם אתם עדיין בסתר חולמים להיות כוכבי טיקטוק. סליחה, זה כנראה לא יקרה).
2. יש לכם מקצוע מעולה, אבל ההרגשה שלכם נוראית?
אז השקעתם שנים ללמוד הנדסה או ראיית חשבון… וההורים כל כך גאים! אבל משהו בפנים צועק שאתם פשוט סובלים? פסיכולוג תעסוקתי הוא בדיוק האיש (או האישה) שיעזרו לכם להבין מה קורה פה בכלל. אולי בכלל אתם טיפוסים יצירתיים שלכודים בגוף של אנליסט פיננסי? אולי אתם בכלל מנהיגים מלידה, תקועים בתפקיד של פקידים? יש מצב שבהחלט יש לכם כישרון נסתר – או שלפחות קריירה מקבילה שמחכה להזדמנות לפרוץ החוצה.
3. אתם תקועים שנים באותו תפקיד בלי שום אופק – למה זה בכלל קורה?
הסיבה הנפוצה: אתם מפחדים לזוז. אולי אתם יודעים בדיוק מה הייתם רוצים לעשות, אבל הפחד מכישלון והלא-נודע משאיר אתכם במקום. פסיכולוג תעסוקתי ייתן לכם כלים אמיתיים לפרוץ את המחסומים האלה, להבין את השורש של הפחדים שלכם ולצעוד קדימה לעבר השינוי. וכן, להביא חבילת טישואים פשוט תהיה החלטה חכמה במקרה הזה.
4. איבדתם את החריף, התשוקה והעניין במה שאתם עושים?
אם אתם מרגישים כמו רובוטים המקבלים משכורת פעם בחודש ללא שמץ של הנאה, אולי הגיע הזמן לחשבון נפש מקצועי. פסיכולוג תעסוקתי יכול להצית בכם ניצוץ חדש, להבין מהי נקודת השפל שגרמה לכם לאבד עניין ואיך אפשר ללבות מחדש את להבת העניין והסקרנות המקצועית.
מה בדיוק עושה הפסיכולוג התעסוקתי, חוץ מלדבר על אמא שלכם?
קודם כל, הוא לא הולך לדבר על אמא שלכם (טוב, אולי טיפה). פסיכולוגים תעסוקתיים חוקרים ומתמחים בדיוק בנקודת המפגש בין האישיות שלכם לבין עולם העבודה. הם משתמשים בכלים מדעיים כמו:
- מבחנים אישיותיים ומבדקי נטיות מקצועיות חדשניים
- זיהוי נקודות חוזק מקצועיות שאתם אפילו לא יודעים שקיימות
- סיוע בזיהוי המוטיבציות האמיתיות שלכם בקריירה, לא אלה שחשבתם שאתם "אמורים" לרצות
- ליווי צמוד ובהיר לתהליך השינוי והחיפוש המקצועי
שאלות מעניינות שבטח צצות לכם בראש כרגע:
האם זה לא ביזבוז כסף וזמן?
תשמעו, סביר להניח שאתם מבזבזים הרבה יותר זמן וכסף בעבודות שלא מתאימות לכם. השקעה קטנה באבחון או ליווי מקצועי יכולה להיות משתלמת בטירוף.
אבל מה אם אצליח לבד?
ברור שאפשר להצליח לבד, אבל השאלה היא כמה מהר ובאיזה מחיר. פסיכולוג מקצועי הוא מכפיל-כוח השינוי שלכם.
כמה פגישות צריכות להיות?
תלוי בכם – לפעמים שלוש עד חמש פגישות יכולות לעזור, ובמקרים מורכבים יותר – סדרת פגישות רחבה יותר. לא נורא, תמיד נחמד לדבר עם מישהו שמקשיב לכם באמת, נכון?
השורה התחתונה – אז איך תדעו שהגיע הזמן לקחת ייעוץ תעסוקתי?
אם לקרוא את המאמר הזה גרם לכם לחשוב על החיים המקצועיים שלכם באופן רציני, אם יש לכם רגשות חזקים של חוסר סיפוק ואיבוד כיוון או אפילו סתם תחושה פנימית קטנה שמגיע לכם לעשות יותר טוב – כנראה שהגיע הזמן. לפתוח את השער להרפתקה חדשה בעזרת פסיכולוג תעסוקתי אולי תהיה ההחלטה הכי טובה שתקחו השנה (טוב, חוץ מאולי להפסיק לאכול שניצל קפוא כל ערב).
אז אל תחכו למשבר הבא – תנו לקריירה שלכם הזדמנות אמיתית של שגשוג ואושר. אתם יודעים, זה הזמן שלכם. וזה מצחיק, אבל בסופו של דבר, גם הבוס שלכם יודה לכם.