תהליך איטום בהזרקה ולמי זה מתאים
רטיבות היא אינה כזו אשר יכולה להתרחש אך ורק בקירות החשופים של מבנה או באזור של הגג. רטיבות היא כזו אשר יכולה להתרחש גם לעומקו של מבנה באזורים שהם אל מתחת לפני הקרקע. במקרים מעין אלה מבצעים את האיטום בסיוע של חומרים אשר מיועדים לטפל ברטיבות שאחרי הכל אין כל גישה אליה מבחוץ אלא רק מתוך המיקום שבו היא נמצאה בלבד.
קבלני איטום מיומנים יודעים כבר כיצד יש להתמודד עם סיטואציות כאלה של רטיבות, ומה בדיוק צריכים לבצע ועם איזה סוג של חומר על מנת להגיע אל התוצאות הכי טובות למשך כמה שיותר זמן ללא כל התערבות נוספת עם כמה שפחות תחזוקה שנובעת מכך.
באלו מצבים זקוקים לאיטום בהזרקה
הצורה הכי רווחת עבור טיפול במבנים תת קרקעיים שיש בהם רטיבות היא על ידי איטום אשר מתבצע בהזרקה, וזה כולל טיפול ברטיבות במרתפים, במקלטים ובחנונים אשר כולם ממוקמים מתחת לפני הקרקע ובשל המיקום הבעייתי הזה לא יכולה להיות גישה לשם טיפול ברטיבות מלבד כזו אשר מתבצעת על ידי טיפול מבפנים בחומרי איטום אשר נועדו לפעולה של הזרקה.
החומר שאיתו מבצעים את האיטום הוא למעשה פוליאוריטני/אפוקסי/צמנטי ועם מכשיר ייעודי מבצעים את ההזרקה של החומר אל תוך הבטון תוך חדירה אל מעמקי יציקת הבטון ככל האפשר. מכאן זה מאוד חשוב להבין כי זה תמיד יהיה בטון שאליו מחדירים את החומר, מכיוון שבטון הוא החומר הרווח במבנים מעין אלה. כל שימוש במבנה שעשוי מלבנים או בלוקים לא ינחל כל הצלחה.
איך תהליך ההזרקה מבוצע
ברגע בו מבינים כי קיימת סיטואציה של רטיבות צריכים להזמין קבלן מוסמך של איטום אשר יודע לזהות את מקור הרטיבות ולהגיע עם כל הציוד הנדרש לשם סגירת הרטיבות בצורה הכי מקצועית ובמסגרת המבנה שנמצא מתחת לקרקע. קבלן איטום מיומן כבר ידע לזהות את אותם סדקים נימיים אשר נמצאים בבטון, ואליהם הוא מחדיר בלחץ רב את חומר האיטום הנוזלי בסיוע של מכשיר הזרקה חשמלי.
ברגע בו החומר של האיטום מגיע אל מקור של רטיבות הוא מתנפח ולמעשה מבצע סגירה של האזור הזה בצורה מלאה, משמע מביא לאיטום. מטבע הדברים כאשר מדובר בפעולה שהיא תחת אילוצים, צריכים לדעת כיצד לבצע את העבודה באופן שמבטיח איטום יעיל, זאת על ידי איטום האזור שמסביב למקור הרטיבות עם חומר צמנטי.
סוגי החומרים בהם מבוצע התהליך:
איטום עם חומר אפוקסי נוזלי – יציקת בטון אשר בה מתגלים סדקים עם רטיבות היא כזו אשר אליה יוחדר חומר איטום שהוא אפוקסי במרקם נוזלי. את הפעולה הזו מבצעים אך ורק בבטון שבו אין ברגע נוכחי זרימה של מים אלא כזו אשר כבר התרחשה, ובאופן הזה יכולים להגיע לכדי איטום שמונע את חדירת המים בפעם הבאה.
איטום עם חומר פוליאוריטני נוזלי – כאן מדובר בעבודה של הזרקה בלחץ כאשר המגע של החומר הנוזלי הזה עם הרטיבות הוא זה שמביא אל הפעולה של האיטום לאחר שחומר פוליאוריטני מגיב בצורה של התנפחות פי ארבעים בערך למגע עם רטיבות ובכך סוגר את הסדקים שהיו קיימים בבטון בצורה מוצלחת.
איטום עם חומר צימנטי נוזלי – חומר דליל ונוזלי זה מיועד עבור איטום של כיסי חצץ אשר קיימים בבטון, ובשל היות החומר הזה בעל תכונה של חוזק מתקבלת תוצאה אפקטיבית של איחוי שיוצר מבנה עמיד בפני רטיבות עם כמה שיותר עמידות.