כיצד לבחור סכין שף יפנית
היום ניתן למצוא במטבחים ביתיים רבים סכינים איכותיות, ומי שניסה לעבוד עם סכין שף טובה, יודע שסכין כזו מחוללת שינוי משמעותי במטבח. סכיני השף היפניות נהיות פופולאריות, והן נשענות על מסורת סכינאות סמוראית מפוארת. סכין שף טובה מתאימה לרוב עבודות המטבח, ומאפשרת חיתוך וקיצוץ מדויקים, קלים ואלגנטיים. כיצד, אם כן, תבחרו את סכין השף היפנית שלכם?
פלדה
ברזל מחליד בקלות, והוא גמיש מדי מכדי ליצור חוד להב ולשמור על צורתו לאורך זמן. משום כך, יוצרים תערובות של ברזל עם מתכות נוספות. תערובות אלו נקראות פלדה, ולכל תערובת איכויות שונות. פלדת אל חלד מתאימה לסכין שף, מכיוון שאינה מחלידה, והיא בעלת יכולת טובה של יצירת חוד ושמירה עליו. בנוסף, קיימת פלדה עם אחוז גבוה של פחמן, שיכולת שמירת החוד שלה מעולה. עם זאת, מכיוון שהיא מאוד קשה, היא עלולה להישבר כתוצאה מנפילה או מחבטה חזקה. בנוסף, היא נוטה להחליד בקלות. למשתמש הביתי מומלץ לרכוש סכין מפלדת אל חלד.
ידית
קיימים חומרים שונים מהן עשויות ידיות הסכין. לטבח הביתי מומלץ לקנות סכין שף עם ידית מבקליט, שאינה סופחת מים, ומונעת התפתחות חיידקים. ידיות עץ אולי נוחות יותר לאחיזה, אך סופחות מים ועלולות להיסדק עם הזמן. סכיני שף יפניות העשויות מיקשה אחת של פלדה – בעלות ידית פלדה – הן מאוד יקרות, כך שאם אינך שף או עשיר מופלג, תוכל בהחלט להסתפק בסכין שף יפנית בעלת ידית בקליט.
התאמה אישית
מעבר לאיכות הפלדה והידית, השיקול הכי חשוב הוא התאמת הסכין למשתמש. אחוז את הסכין בידך ונסה לדמיין את עצמך עובד במטבח. האם הסכין נוחה לך? האם היא נענית בקלות ובדייקנות לידך? בחר סכין שנוח לך לאחוז בה – שאינה קלה מדי ואינה כבדה מדי, ושאינה מחליקה מן היד.