גילוי אש ועשן – איך עושים את זה בצורה נכונה
היום בלא מעט מבנים, בוודאי אם מדובר במבנים ציבוריים, מסחריים, עסקיים וכן במבני רבי קומות, אנחנו נדרשים לשים גלאי אש ועשן אשר יעזרו לנו לאתר מצבים בהם יש דליפת עשן, או גרוע מכך אם פורצת שריפה.
הגלאים אמורים להיות מותקנים במקומות מסוימים על פי גודל המקום והדרך בה הוא מתחלק. המטרה היא שאותם גלאים יוכלו לכסות את כל השטח של המבנה, עד כמה שניתן, באופן כזה שכל אדם אשר נמצא בתוכו, בין אם כדייר קבוע ובין אם כאורח, יוכל לשמוע או לראות את ההתראה.
צריך לומר, כשאנחנו מתקינים גלאי אש ועשן, אנחנו אמורים לא רק להתקין אותם במקומות מסוימים, מתאימים, וספציפיים, אלא מעבר לכך, אנחנו צריכים לבצע בדיקות מקיפות בשביל לוודא שהם עובדים בצורה אופטימאלית, כמו כן, אנחנו צריכים לוודא שהם לא נראים אלא גם נשמעים. כל גלאי אמור גם לצפצף וגם להתריע בעזרת נורות מיוחדות. כך אנשים שלוקים בראייתם או בשמיעתם, יוכלו גם הם לקבל את האיתות בזמן.
נקודה נוספת שצריך להתייחס אליה היא, גלאי אש ועשן, אמורים כאמור להיות מותקנים בכל חלקי המבנה, הן כלפי פנים והן כלפי חוץ. הסיבה היא, אם חס וחלילה קורה משהו בתוך המבנה, יוכלו גם גורמים שנמצאים מחוץ למבנה לשמוע מה קורה בתוכו, ויוכלו לטפל בעניין, בין אם זה לעזור לאנשים שנמצאים בפנים, בין אם זה לקרוא לעזרה או להתפנות מהמקום.
חשוב להדגיש, התקנת גלאים לגילוי אש ועשן לא יכולה להתבצע לבד, התהליך חייב להתבצע על ידי גורמים מוסמכים שמכירים את הנושא ומתמחים בו, מצד שני, התהליך חייב להתבצע בעזרת יועצים שידעו לספק את כל המידע הנדרש על מנת שיהיה ניתן להתקין את הגלאים בצורה נכונה. אחרת אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מבצעים התקנה לא נכונה באופן מעשי, וכן גם לא נכונה מבחינת החוק, מה שכמובן עלול להשפיע לרעה על כל תהליך העבודה במקום.
לסיום, התקנת גלאים לגילוי אש ועשן זה עניין חשוב מאוד שיש לקחת אותו בחשבון בתהליך העבודה על הקמת מבנה חדש או שיפוץ מבנה.