איך לבחור קולט אדים למטבח?
הרבה מאוד מטבחים מתהדרים בקולט אדים. למרות שכולנו נהנים מניחוחות הבישול המתפשט ברחבי הבית בזמן הבישול, אך לעיתים הריחות נשארים זמן רב מידי באוויר, והופכים למעיקים במידה זו או אחרת ומאבדים את טעמם הטוב… לשם כך נועדו קולטי האדים למיניהם על מנת לתת מענה לבעיה זו.
כיצד תדעו לבחור קולט אדים מתאים למטבח שלכם?
ישנם דגמים רבים מאוד, כאשר כל דגם מתאים לסוג מטבח שונה, וחשוב מאוד להתאים את הדגם למטבח על מנת ליהנות מעבודה נכונה ויעילה של הקולט.
קולט עם ארובה – ארובה שתלויה מהתקרה ומחוברת לקולט, שמוציאה את הריחות אל מחוץ למטבח, יוכל להתאים רק במטבח שאין בו ארונות עליונים שיפריעו להתקנת הקולט. קולט כזה מותיר אוויר נקי במטבח והתחזוקה שלו קלה ופשוטה, אך העלות של קולט כזה הינו יקר יותר בגלל מורכבות ההתקנה. כמו כן לא כולם מתחברים למראה המגושם של קולט עם ארובה.
קולט אדים ללא ארובה – כאשר יש ארונות מעל הכיריים ניתן להתקין קולט שמחובר לארון וכל חלקי הקולט והמנוע נמצאים בתוך הארון. קולט כזה הינו הרבה יותר אלגנטי אך יש לו את החסרונות שלו. את מסנן הפחם יש להחליף מידי פעם וכל התחזוקה והניקיון של קולט כזה דורשים לא מעט.
עוצמת יניקה – עוצמת היניקה של הקולט נמדדת במק"ש – מטר מעוקב לשעה. הטווח הינו בין 200 ל1000 מק"ש. אם אתם מבשלים ומטגנים סביב השעון והמטבח שלכם מעלה ומפיץ ניחוחות ללא הרף, תזדקקו לקולט עם עוצמת יניקה גבוהה, אך אם אתם מבשלים לעיתים רחוקות תוכלו להסתפק בקולט בעל רמת יניקה נמוכה יותר.
עוצמת הרעש- בעבר הקולטים היו רועשים במיוחד, היום תוכלו למצוא קולטים שעושים את העבודה שלהם כמעט בדממה. חשוב שתשימו לב שהרעש מושפע באופן ישיר מעוצמת המנוע כאשר מנוע חזק יותר ישמיע רעש גבוה יותר.
גודל – ישנם גדלים שונים של קולטי אדים וחשוב לשים לב שהקולט יהיה לפחות בגודל של הכיריים ואף גדול מהכיריים.
עיצוב – ישנם עיצובים רבים של קולטים, שלא משפיעים על העבודה של הקולט, אך כדאי לבחור קולט שיהיה קל לניקוי.
בדקו מה הקולט הרצוי והמתאים למטבח שלכם ובחרו בטוב ביותר עבורכם.