ביטוח נזקי איטום לדירה: איך זה עובד?
למרות ימי השמש הרבים בישראל, בדירות רבות נוצרות רטיבויות ונזילות בעקבות כשלים בזמן בנייתן. כיוון שאחד התנאים לקבלת הלוואה מהבנק לצורך רכישת דירה הוא ביטוח דירה למשכנתא, במקרים של סימני נזילה ורטיבות אפשר לפנות לחברת הביטוח שממנה רכשתם את הפוליסה, ומומלץ לא להמתין זמן רב וליצור קשר עם החברה בהקדם. יחד עם זאת, רבים מהפונים לביטוחים נאלצים להתמודד עם יחס מתסכל מצד חברת הביטוח.
לכן, באם מתעורר חשד קל כי קיימת רטיבות בדירה, מומלץ ליצור קשר עם חברת הביטוח בהקדם, בכדי שתשלח שמאי על מנת לבדוק מהם מקורות הנזק ועל ידי כך להעריך את עלות התיקון הנדרש. כדאי להבין כי החברה תכסה רק נזקים שהגורמים להם אכן נכללו בפוליסה שנרכשה על ידי בעלי הבית.
בכדי להיות מכוסים גם במצבים של נזילות ורטיבות, מומלץ להתעקש על הסעיף בפוליסת הביטוח לפיו חברת הביטוח תפצה את בעלי הבית גם במצב שבו הגורם לנזק הוא בעיה במערכת האיטום.
סעיף של ביטוח נזקי איטום אומנם יגדיל מעט את הפרמיה שתצטרכו לשלם, אך ייתכן מאוד שזה ישתלם, מאחר ורוב הנזילות, הרטיבויות וההצפות מתרחשות בעקבות בעיות איטום. אם תרצו להתמודד בעצמכם עם בעיה של נזילה, קחו בחשבון שדבר כזה יכול לקחת חודשים רבים, אם בגלל חוסר הבנה בתחום ואם בגלל בחירת בעל מקצוע לא מתאים.
בחירת אנשי המקצוע
החוק בישראל קובע כי כל עוד המבוטח לא חתם על טופס שבו הוא מתחייב לקבל את בעלי המקצוע שבחרה חברת הביטוח, הרי שהוא רשאי לבחור בעצמו את בעל המקצוע שיתקן את הנזק בביתו. אם יש סעיף כזה בפוליסה, חשוב לא לוותר עליו או להכניס אותו אם יש צורך, על מנת להבטיח שתוכלו לבחור בעצמכם איש מקצוע שעליו אתם סומכים.
במידה וחברת הביטוח תהיה אחראית לבחירת איש המקצוע, קחו בחשבון שהאינטרס שלה הוא צמצום עלויות, ולכן מן הסתם תחפש בעלי מקצוע שאינם דרושים שכר גבוה בתמורה לשירותם, דבר שיכול להעיד על טיב ואיכות השירות שלהם.