פינוי בינוי בירושלים
כמו כל דבר טוב אשר נולד מתוך מצוקה, כך גם רפורמת פינוי בינוי נולדה, מתוך שאיפה לאפשר לכמה שיותר אנשים לגור באזורים יותר רצויים ולצד תנאים יותר טובים מאלו הקיימים. העיר ירושלים מהווה יעד קלאסי עבור הטמעת השיטה, ולו כי מדובר באזור מאוד מאוכלס שהביקוש אליו רק במגמת עלייה, בעוד ששטחי הנדל"ן במגמת צניחה. מכאן שניתן לראות שמאז שהחוק יצא נוספו אלפי יחידות דיור, כאשר רק בשנה האחרונה נוספו בעיר כ 10,730 יחידות חדשות.
תחילתו של תהליך
בית הכרם, תלפיות, נווה יעקב, רמות, קריית מנחם ועוד שכונות נוספות זכו בשנים האחרונות ליהנות מבנייני מגורים חדשים לצד תנאים משופרים, בזכות הליך פינוי בינוי שקורם עור וגידים. כיצד מתקיים התהליך? ובכן ישנה וועדה מקומית ייעודית בתחום התכנון והנדל"ן והיא דנה היכן ואיך לבצע את הרפורמה, כאשר כל תוכנית אשר מאושרת מובלת ע"י חברה ייעודית, כגון התחדשות עם ארץ עיר – חברה שעוסקת בשיווק נדל"ן.
הטבות צדדיות
אחד הקשיים של השיטה טמון בעובדה שאנשים פרטיים אינם ששים לעזוב את ביתם. אי לכך יש מגוון הטבות אשר מסייעות לתושב הפרטי לקבל החלטה ליישר קו עם המגמה. כך למשל מוטב לציין שהדייר זוכה בסופו של תהליך לקבל באזורו יותר פארקים ציבוריים בעלי ריאות ירוקות, מבנים יותר בטיחותיים (שבין היתר כוללים ממ"ד ומעלית), מקומות חנייה, אין צורך לשלם היטל השבחה וכדומה, כך שמבלי להוציא שקל, זוכים לרמת חיים יותר גבוהה ובסופו של יום ערך הבית מזנק כלפי מעלה.
מתעניינים?
לאור הדברים, אם תטיילו היום בעיר ירושלים, תמצאו מגוון תוצאות מרהיבות מטעם הרפורמה, ועל כן אם גם אתם מבקשים לתרום לעיר הבירה – לייפות ולהשביח אותה, או פשוט לדאוג לאינטרסים שלכם, אתם מוזמנים לבחון זכאות. לבדיקת זכאות בירושלים עם ארץ עיר צרו קשר טלפוני עוד היום.
אלמנטים תומכים
לצד הגדלת מרחבי המחייה, גם יש מגוון אלמנטים משלימים מסביב, אשר תומכים בצמיחה הדמוגרפית באוכלוסייה. אלמנטים כגון פיתוח הרכבת הקלה, תוספת של אזורי תעשייה, שינוי במערך הכבישים, הוספת קוויי אוטובוס וכדומה, כך שמדובר בראייה מערכתית אשר תומכת בשינוי שבא עלינו לטובה.