מיוחדת במינה : כיצד חוגגים חינה תימנית?
יש זוגות שמציינים את החתונה שלהם באירוע אחד, ויש כאלה שחוגגים את החתונה בשלל אירועים שנמשכים מספר ימים, למשל אנשים מהעדה התימנית שעושים חינה.
מה זו חינה תימנית?
חינה זו אחת המסורות העתיקות ביותר בני עדות שונים הביאו לארץ ישראל עם עלייתם. מדובר על טקס שנערך לפני החתונה ואמור לסמל את עזיבתם של בני הזוג את בית ההורים והקמת בית משלהם. כמו כן, החינה אמורה להוות כמין ברכה של בני משפחה את בני הזוג לקראת חייהם החדשים. אירועי חינה שמחים מתחילים תמיד במוזיקה טובה, אוכל טעים ובאינספור צבעים וריחות מיוחדים.
כאמור, ישנן מספר עדות שמציינות את טקס החינה, ביניהם גם העדה התימנית. אם בתימן היה נהוג לחגוג את האירוע במשך מספר ימים עד לטקס החתונה, הרי שבישראל זה כמובן הצטמצם לכדי טקס חינה אחד שנערך במשך מספר שעות, באחד הערבים לפני החתונה. אל אירוע זה נהוג להזמין את בני המשפחה והחברים הקרובים.
כיצד חוגגים טקס חינה תימנית?
במהלך הטקס, נהוג שבני הזוג וכן ההורים, ואורחים שמעוניינים בכך, לבושים בבגדים מסורתיים, כאשר צריך לומר, בכל עיר בתימן היה נהוג להתלבש אחרת, ולכן גם בחינה תימנית אנחנו יכולים למצוא משפחות שלבושות בצורות שונות, וכמובן בכל חינה ייתכן ונגלה שבני הזוג לבושים בבגדים מסורתיים שונים. הבגדים יכללו צבעים שונים, רקמות בעיצובים ייחודים וגם מגוון רחב של תכשיטים.
הטקס עצמו נערך במקור בהפרדה, כיום בישראל פחות נהוג להקפיד על כך, במהלך הטקס, נהוג שכל אחד מהאורחים מברך את בני הזוג ומקבל ברכה בעצמו, כמו כן נהוג להעניק להם מתנות ייחודיות, למשל תכשיטים שונים. במסגרת הברכות, יש זוגות שבוחרים גם להשתמש בברכות מסורתיות, דתיות, לצד ברכות כלליות.
כמובן שבמהלך האירוע מוגש אוכל תימני מסורתי לצד מנות מקומיות וכן, נהוג להציע לאורחים שתייה איכותית. במקור אגב, היה נהוג לערוך שבעה ימי משתה וכן לשחוט כבש לרגל השמחה. בישראל המנהג הזה כבר לא קיים, ומסתפקים בהרבה שמחה ואוכל טוב.