מהי אחריות הקבלן לליקויי בניה
רוב רוכשי הדירות אינם מבינים מספיק בתחום הבנייה ולכן בתום עבודות הבנייה, הם שוכרים את שירותיו של מהנדס אזרחי אשר מבצע בדק בית בדירה.
הוא עובר על כל מרחבי הדירה באמצעות מכשור ייעודי וכלי מדידה ובוחן נקודות רבות כדי לעלות על ליקויי בנייה, אם קיימים כאלו.
אחריות הקבלן לליקויי בניה
כאשר מגיע שלב מסירת המפתח, הלקוח מעוניין לבצע את הפעולות כמו ניקיון הנכס ופעולות שיפוץ אם מתכנן כאלו ולאחר מכן הוא מעוניין להתגורר בדירה. לכן המטרה שלו היא לבדוק את הדירה ולהיכנס לגור בה ללא עיכובים מיותרים ולכן הוא מקווה שהכול תקין.
דוח של המהנדס המתריעה על ליקויים
יש שני סוגים של ליקויים, האחד הוא ליקוי אקוטי ובטיחותי שאינו מאפשר כניסה לדירה, כמו לדוגמה בעיה במעקה הביטחון במרפסת, לא הותקן כהלכה, המידה אינה נכונה או לא הותקן כלל. כשמדובר בבטיחות, הלקוח לא יכול להיכנס לדירה ולכן אחריותו של הקבלן היא לטפל בכך באופן מידי כדי לא לעכב את כניסת הלקוח למגורים.
בעיה אקוטית נוספת לדוגמה היא הימצאותם של מים כלואים מתחת לאריחים, כנראה עקב נזילה של הצנרת. גם בנושא זה יש לטפל באופן מידי כיוון שהמים הללו אינם יכולים להתייבש אלא אם יופעלו מכונות ייבוש או יוסרו חלק מהאריחים ותתבצע בשטח עבודה יסודית. גם במקרה זה, הלקוחות מתעכבים ואינם יכולים להתגורר בדירה כאשר מתבצעות עבודות.
במידה ויש בעיות שאי אפשר לתקן, מומלץ לפנות לעורך דין לייעוץ מקצועי.
ליקויים שאפשר לבצע במהלך שנת האחריות
קיימים ליקויים שאיינם קריטיים ולכן האחריות של הקבלן היא לבצע את התיקונים הללו במהלך שנת האחריות. מדובר בשנה המתחילה במועד מסירת הדירה ומסתיימת לאחר שנה. כמו לדוגמה תיקוני צבע, החלפת מנורה ונושאים חשובים נוספים.
מוזמנים להכנס לאתר: https://www.sultanlaw.co.il/.