אסטמה של העור

אחת מהמחלות שנחשבות כמחלות כרוניות היא מחלת אסטמה של העור, אשר יכולה להופיע בכל גיל, אבל המחלה פוגעת בכל גיל במיוחד בילדים ותינוקות. ב-60% מהמקרים, הדלקת מופיעה כבר בגיל הינקות ו ב-90% ממקרי המחלה, היא אף תופיע לפני גיל 5 שנים. מחלה זו, גורמת לגירויים בעור שהופכים להיות אדומים ולאחר מכן מופיעה עליהם קשקשת. למשל בגיל הינקות, הדלקת מתאפיינת בנגעים אדומים עם קשקשת והפרשה, במיוחד באזור הסנטר והלחיים. תינוקות אשר סובלי מהמחלה, מגלים חוסר שקט וגיל חצי שנה הם כבר מתחילים לגרד. בגיל הילדות, הפריחה תופיע באזור הצוואר, בקפלי המרפק ובקפלי הברך. גורמים למחלה זו אינם ידועים. חלק מהרופאים טוענים כי זו מחלה גנטית, אך וחלק טוענים שהיא מופיעה על רקע סביבתי.
שמירה על עור לח
דלקת העור האטופית מביאה לאיבוד מים מוגבר בעור ולכן, מומלץ לשמור על העור לח ולשתות כמויות גדולות של מים למי שחולה במחלת אסטמה של העור. כאשר קיימות דלקות קשות בעור, יש להשתמש בתרופות אנטיביוטיות. הטיפול כמובן ישתנה בהתאם לחומרת הסימפטומים ומראה הנגעים בעור. ראשית, מומלץ להימנע מהגורמים שהחולה אלרגי אליהם. זו הסיבה, כי עור יבש רק עשוי להחמיר את הבעיה. יש להמעיט בחשיפה למים ולהשתמש עם כמות קטנה של סבון. לאחר הרחצה, מומלץ למרוח קרם לחות על העור בכל הגוף. אם העור יבש במיוחד, יש למרוח שלוש פעמים ביום קרם גוף המיוצר מכמה שיותר חומרים טבעיים.
תרופות שמאזנות את פעילות המערכת החיסונית
לאחרונה, פותחו תרופות אימונומודלטוריות כגון: אלידל ופרוטופיק בעלות השפעה מאזנת על הפעילות המוגברת של מערכת החיסון. מחקרים הראו, כי התרופות הללו, הן בעלות יעילות בשיעור של 80% בהקלה על חומרת תסמיני אסטמה של העור. החולים במחלה זו, יודעים כי חום וזיעה רק מגרים יותר את התסמינים ולכן הם כבר יודעים כיצד לגרום לעור גופם להימנע מגירוד וכן, הם אינם לובשים בדם סינטטיים או סריגים מצמר בחורף, כך שהעור לא יהיה מגורה. יש להיות במעקב עם רופא עור, כך שהחולים יוכלו להיות תמיד עם האצבע על הדופק ויוכלו לדעת איזה טיפול משפיע עליהם לטובה , שכן, אצל כל חולה זה אינדיבידואלי.