יתרונות וחסרונות בלידת בית
משחר ההיסטוריה נשים ילדו בביתן וברחבי תבל אף היום קיימות נשים אשר לידה בביתן היא האופציה הכי מיטבית. בעבר, כאשר נשים עמדו לפני לידה, הן היו נכנסות לתוך חדר השינה בבית שלהן עם מיילדת וקרובת משפחה והלידה קרתה במהירות. בעידן המודרני, עברו הלידות לרשות בתי החולים, שם מטפלים בצורה רפואית בנשים וביילודים לאלתר אחרי הלידה ומעניקים פתרון במצבים חריגים. חרף כל זאת, בעשור האחרון ניתן להבחין במגמה אשר בה נשים מתעקשות ללדת בבית שלהן.
את הלידה בבית יש להקפיד לתכנן מבעוד מועד וכדאי לכן לפנות לביצוע של בדיקה רפואית שלכן ושל היילוד לאחר הלידה בבית חולים אשר סמוך לבית שלכן. נשים שמבכרות ללדת בבית שלהן בשל העובדה שעסקינן בלידה יותר נינוחה, בה יש להן בקרה מוחלטת על כל הפרוצדורה, בלי הצורך של נוכחות רפואית, מהלך הלידה הינו טבעי בלי מתן של תרופות והיילוד נותר עמן לכל העת שהן מעוניינות אחרי הלידה שלהן בדרך כלל עם סיוע של דולות או אחת לפחות..
יתרונות וחסרונות בלידת בית
החסרונות של לידת בית
- במידה שהעובר נכנס למצב קריטי והנו מחויב בטיפול רפואי לאלתר, הוא יעוכב עד שהאם תגיע אל בית החולים וליילוד עשוי להסב נזק לא הפיך בשל כך.
- אין נוכחות של צוות רפואי עם היולדת, למעט המיילדת בתהליך של הלידה, למצב בו יסתבכו העניינים או שיתעורר הצורך בטיפול רפואי.
- במצב שבו יתעורר הצורך בהתערבות כירורגית, צריך להזמין אמבולנס או לגשת אל בית החולים הסמוך, במקום להיות נמצאים בבית החולים בו יבוצע מיד הניתוח לכשיתעורר הצורך בכך.
היתרונות של לידת בית
- היילוד שהגיע לעולם זה עתה נותר עם אמו כמה זמן שאוותה נפשה ולא לוקחים אותו מידיה לאחר הלידה לצורך של ניקיון וכל מיני בדיקות.
- האישה מבצעת בחירה של המקום אשר בו היא תחוש הכי נינוחה לעבור את הלידה ואת הקרובים שהיא מעוניינת שיהיו לצדה בהליך של הלידה, בלי הגבלה על מי עשוי או לא עשוי להימצא עם היולדת בעת הלידה, הקליקי למידע נוסף.
- באפשרותה של היולדת לבצע בחירה בתנוחה שהכי נוחה לה לעבור את הלידה – בנינוחות, באינטימיות, בעמידה, בישיבה או בכריעה.
- היולדת בבקרה מלאה בכל השלבים של הלידה – אין נוכחות של התערבות רפואית מן ההיבט של משככי כאבים וזרזי לידה על סוגיהם.