באילו מקרים רופא תעסוקתי נכנס לתמונה?
כל אחד מאיתנו צריך לדעת שיש אדם, רופא, שאמור לעזור לו, לבדוק אותו, בטרם הוא מבקש להתקבל למקום עבודה, אם הוא נפצע, חולה או שיש צורך לקבל הערכה על רמת התפקוד שלו. מדובר ברופא תעסוקתי.
מה זה רופא תעסוקתי וכיצד הוא יכול לעזור לנו?
אנחנו רגילים לחשוב על רופאים כמי שאמורים לפתור בעיות שונות איתן אנחנו מתמודדים, לאבחן מצבים וסיטואציות שונות בין אם זה דרך בדיקות ובין אם זה דרך אמצעים אחרים, בשביל שנדע איך לטפל בעצמנו. אך כפי שנוכל לראות בעזרת מידע מקיף והסבר על רופא תעסוקתי, הרי שקיימת אופציה נוספת, שונה במעט מרופאים רגילים.
לפני שנסביר על מהות תפקידו של רופא תעסוקתי, חשוב להבהיר כאן, רופא מסוג זה יכול לעבוד באופן פרטי, באופן ציבורי, הוא יכול להיות מועסק באופן ספציפי על ידי גורמים שונים ולטפל אך ורק בעובדים מטעם המקום. הכל שאלה כמובן במה הוא בוחר להתעסק ומה סוג העבודה שנדרשת ממנו.
מתי נפנה אל הרופא התעסוקתי?
חשוב לציין כי מדובר ברופא שאחראי לאבחן ולתת הערכה לגבי מצבנו הרפואי והבריאותי ביחס לסוג העבודה שאנחנו אמורים או מבצעים בפועל. למשל, אם אנחנו רוצים להתקבל למקום עבודה מסוים, ייתכן מאוד שאנחנו נישלח אל רופא תעסוקתי שיבדוק אותנו, יאבחן את מצבנו, וייתן חוות דעת האם אנחנו יכולים להתקבל לעבודה או לא. ייתכן מאוד שהרופא גם ישלח אותנו לבצע בדיקות מקיפות יותר, לעבור אבחונים אצל רופאים נוספים ועוד.
כמו כן, רופא תעסוקתי יבחן את מצבנו במקרה של פציעה, מחלה או כל דבר אחר. הרעיון הוא, שבצורה כזו הוא יכול לספק חוות דעת, האם אנחנו יכולים לחזור לעבוד, האם יש לקבוע לו אחוזי נכות ועוד. כאן צריך להדגיש, שהרבה פעמים אנחנו נעזר ברופא מסוג זה במקרים אלה, למשל, אם אנחנו רוצים לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי, אם אנחנו רוצים להגיש תביעה נגד מקום העבודה או נגד כל גורם אחר. הרופא יספק לנו את כל המידע והאבחונים הנדרשים לצרכים שלנו.