רשלנות רפואית בלידה מוקדמת- איך מתנהלים נכון
הריון הוא דבר מרגש. לידה תקינה היא לידה אשר מתרחשת החל מהשבוע ה37 להריון. החל מהשבוע ה37 להריון, כל המערכות הגופניות של העובר בשלות ומוכנות והוא יכול לשרוד מחוץ לרחם. כל לידה המתרחשת לפני השבוע ה37 להריון, היא לידה אשר התינוק שייוולד בה יוגדר כפג, אשר עדיין לא בשל לחיים מחוץ לרחם. פגות היא דבר אשר יכול להסב נזקים רבים לתינוק אשר נולד ולהותיר אותו עם נזקים פיזיים או התפתחותיים לטווח זמן רחוק. כל אישה המגיעה לרופא עם סימני לידה פעילה לפני השבוע ה37 להריונה, חייבת להיבדק באופן מדוקדק על ידי הרופא ולהישלח לבית החולים, במידה ואכן מתפתחת לידה.
מהו מקרה של רשלנות רפואית בלידה מוקדמת
התפתחות לידה מוקדמת היא דבר אשר יכול להתרחש לכל אישה, אך, ישנן נשים אשר מצויות בקבוצות סיכון להתפתחות לידה מוקדמת ולכן, עליהן לדווח על כך לרופא המטפל שלהן ולהיבדק בצורה יותר קפדנית. אם אישה מגיעה לרופא לפני השבוע ה27 להריונה ומתלוננת על סימנים אשר יכולים להעיד כי מדובר בלידה פעילה, אך הרופא איננו בודק אותה או לא מייחס חשיבות רבה לטענותיה, במידה והאישה הגיעה בסופו של דבר ללידה מוקדמת וילדה תינוק פג אשר נפגע באופן כלשהו בשל העובדה שנולד מוקדם, הרי שיש כאן עילה רצינית לתביעה בגין רשלנות רפואית. תביעה בגין רשלנות רפואית במקרה שכזה, תעניק לאישה את הפיצויים המקסימליים המגיעים לה, במידה ויש עילה לתביעה והוכחות כי מדובר ברשלנות רפואית של אי זיהוי ואי מניעת לידה מוקדמת.
האם ניתן למנוע לידה מוקדמת?
התשובה לשאלה זו איננה חד משמעית. לא תמיד ניתן למנוע לידה מוקדמת כאשר אישה מגיעה לבית החולים עם תנאי לידה, אולם, ישנם מקרים שבהם ניתן למנוע את הלידה המוקדמת על ידי מתן סטרואידים, כאשר אישה מגיעה בזמן. כמו כן, לא פעם כאשר אישה מגיעה בשבוע מוקדם להריונה בתנאי לידה, נותנים לה זריקה המיועדת להבשלת הריאות של העובר, בכדי שבמידה והוא ייוולד פג, ריאותיו יהיו בשלות וכך יהיה סיכוי כי הוא יוכל לשרוד מחוץ לרחם למרות שמדובר בשבוע הריון מוקדם. במידה וילדך נולד פג כתוצאה מלידה מוקדמת ונפגע בשל העובדה כי הוא נולד פג, כדאי שתבדקי האם קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בלידה מוקדמת. בכדי לעשות זאת בצורה הנכונה והטובה ביותר, חשוב שתבחרי עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום תביעות מעין אלו.