איך מבררים לגבי זכאות לפיצוי לניצולי שואה
יש עדיין אנשים שמסתובבים בינינו והם חוו על בשרם את מוראות השואה. הם כבר אינם צעירים אך מוראות השואה עדיין ניכרים היטב עליהם ועל בשרם. אם זה המספר שמקועקע על זרועם ואם אלו החוויות האיומות אשר הותירו חותם עמוק וזה מה שלמעשה מוביל אותם בכל הלך החיים.
נדמה כי ניצולי השואה מודעים פחות או יותר כי יש להם זכויות שונות הום אף ממשים את חלקם. אך חשוב לדעת כי יש הרבה מאוד זכויות והטבות כמו גם פיצויים שונים אשר מהם יכולים ניצולי השואה ליהנות והם לא באמת מודעים אליהם.
אנחנו כאן על מנת לברר איך מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה על מנת שההטבות והזכויות הללו לא ילכו לאיבוד.
משרד האוצר בישראל
משרד האוצר הישראלי משלם פיצויים ודואג להטבות שונות גם עבור מי שעבר את המחנות בגרמניה והוא עומד בנאים שונים.
כלומר אם ניצול השואה שהה בגרמניה בשנים בהם התחוללה המלחמה הוא שהה תחת הכיבוש הנאצי והוא עלה אחר כך לישראל עד לתאריך נקוב. אם הוא שהה במחנה עבודה או היה בגטו סגור או פתוח, יהיו גם כן מצבים בהם הוא יוכל לקבל את הפיצויים הראויים לו.
מעבר לכך ישנם גם הטבות רבות נוספות להם יהיה זכאי ניצול השואטה. אם זה הטבות בתשלומים שונים על טיפולים רפואיים, הטבות והנחות ברכישת תרופות שונות, הקלות בתשלומים עבור טיפולי שיניים, הנחות בתשלום על ימי הבראה או נסיעות ועוד ועוד.
ברור שאם לא בודקים את העניין גם לא יודעים אל מי לפנות ואיך לממש את אותן הזכויות וחבל.
קרן השילומים הגרמני
ישנם גם הרנטות אותם אמורים לקבל ניצולי השואה מטעם קרן השילומים הגרמני. אלו אמורים לשלם סכומים גבוהים למדי הן כפיצוי חד פעמי והן כתשלומים חודשיים קבועים אשר אלו מגיעים לאנשים אשר חוו את מוראות השואה ושהו תחת הכיבוש הגרמני בשנות המלחמה.
חשוב לדעת לפנות אל הגורמים הנכונים כמו עו"ד סיבר וויצקר, וכך לממש את הזכויות על מנת שאפשר יהיה לקבל את כל הפיצויים הנדרשים.