איך פועלים מכשירי שמיעה דיגיטליים?
אחת המשימות הכי מורכבות ומאתגרות שעומדות לפתחם של אנשי המדע והרפואה היא שיפור איכות חייהם של אנשים הסובלים מבעיות שמיעה. בין שמדובר על זקנים שחווים התדרדרות ביכולות השמיעה ובין שמדובר על בעיות שמיעה מולדות – כיום, קל הרבה יותר לשמור על איכות החיים ולאפשר להשתמש במכשירי שמיעה דיגיטליים כדי לשפר את איכות החיים של אנשים רבים. אבל כמו כל מכשיר טכנולוגי אחר שהגיע לחיינו, גם מכשירי השמיעה האלו עברו תהליך התפתחות עד שהגיעו ליעילות המושלמת של היום, קראו בהרחבה!
הגברת קול אפקטיבית – בזכות טכנולוגיה מתקדמת
מכשירי שמיעה דיגיטליים מאפשרים לסובלים מבעיות שמיעה, קלות וקשות כאחד, לחדד את יכולות השמיעה שלהם בשני מישורים מרכזיים. האחד הוא בחדות השמיעה. רמקולים קטנים, חבויים ועוצמתיים שמורכבים בתנוך האוזן, מגבירים כל גל קול שנמצא סביב מכשיר השמיעה כדי ליצור תהודה עוצמתית יותר לאוזן החלשה. בדרך זו, קולות שאנו שומעים ברחבי החדר, ואנשים בעלי בעיות שמיעה לא מצליחים לקלוט כלל וכלל, הופכים לגבוהים יותר ומאפשרים לשומע להגיב בהתאם. לצד זאת, כדי ליצור מכשיר שמיעה יעיל, יש צורך לסנן רעשים ומטרדים, כדי ליצור קולות ברורים באוזניהם של המטופלים. לשם כך קיים במכשיר השמיעה מסנן קולות ששומר על קליטת קולות ברורה ויוצר שמע הגיוני וקליט לבעל המכשיר.
התאמה מושלמת למבנה האוזן שלכם
הדרך הכי טובה להתאים מכשירי שמיעה לאוגן, היא להתנסות ולהרגיש בהבדלים בין המכשירים שונים. המרכב וצורת ההפעלה יוצרות חוויית שמיעה שונה לגמרי בין דגמים שונים ולכן, חשוב להסתייע באנשי צוות מיומנים שיתאימו לכם את המכשיר הדיגיטלי הנוח והטוב ביותר לכם. בין רגע, איכות החיים שלכם והתקשורת תשתפר פלאים והחיים יהיו קלים ועצמאיים יותר.