איך שומרים על ילדים בבית הספר?
היום הראשון ללימודים כבר הגיע, ואלפי הורים נרגשים שלחו את ילדיהם לשנה החדשה והטובה שתהיה להם. עם זאת על מנת שהשנה באמת תהיה טובה – חשוב לדעת כמה דברים על שמירת בטחון הילדים בבית הספר. אז אילו תאונות עלולות לקרות במוסדות ציבוריים? וכיצד מתגוננים? הכל בהמשך.
בטיחות במוסדות חינוך היא דבר חשוב במיוחד. וזאת משום שאף הורה לא רוצה לקבל שיחת טלפון מהנהלת בית הספר שמספרת לו שילדו נחבל או נפצע. אז מה יכולים להיות הסיכונים?
נפילה במדרגות, פציעת כף היד או הצבע בין דלתות שאינן בטיחותיות, נפילה מגובה, שאיפת עשן או פגיעה משריפה, החלקה בשבילי גישה או על רצפות מחליקות ועוד.
תאונות אלה ואחרות יכולות להתרחש כאשר בתי הספר או מוסדות החינוך אינם ממוגנים בצורה טובה, וגם במקרה שצוות בית הספר והגנים לא קיבל הדרכות מספיק טובות כדי לדעת למגן את הילדים ולהתמודד עם מפגעים.
אז מהן הדרכות בטיחות במוסדות החינוך?
הדרכות מסוג זה נועדו להגביר את המודעות לבטיחות הילדים במוסדות החינוך השונים. הדרכות אלה מלמדות את הצוות החינוכי כיצד לשמור על שלומם של הילדים בתוך מבנה בית הספר, בחצר, התקנים השונים, בין הצמחייה שבבית הספר, תוך מיגון חלונות, תאורה, חשמל, גדרות, דלתות וכדומה.
בהדרכות אלה לומד צוות בית הספר כיצד מתמודדים עם מפגעים, מהו נוהל בטיחות אש, איך פועלים כדי למגן ומה עושים בשעת חירום.
ההדרכות המתנהלות על ידי חברות מקצועיות בתחום, כוללות מבדקים רחבים של סביבת המוסד החינוי, ייעוץ למיגון, כמו גם התאמת המוסד החינוך להדרכות הבטיחות השונות.
כיום כל מוסדות החינוך חייבים במיגון בית הספר ובהדרכות מסוג זה שתפקידן לשמור על בטיחות הילדים.
מה כוללת ההדרכה?
הדרכת בטיחות – בהדרכה זאת לומדים מנהלי המוסד החינוכי, המורים, הגננות, המדריכים כמו גם אנשי הביטחון והשרתים כיצד מתגוננים ופועלים בשעת חירום.
ייעוץ – חברות מקצועיות בתחום מאפשרות ייעוץ בטיחות אש ובטיחות בסביבה למוסד החינוך.
תחקיר – החברות מבצעות תחקיר תאונות ועוזרות ללמוד מהן ולשפר את הסביבה.
אישורים – חשוב לקבל אישורי בטיחות במוסדות הלימוד לאחר ההדרכה והמיגון.
אז כדי שהילדים יהיו מוגנים, וודאו עכשיו כי ישנה הדרכת בטיחות ומיגון במוסד החינוכי בו הם נמצאים.