האם הדברת נמלת האש ברמה מקומית חיונית לנו?
נמלת האש היא זן פולש בישראל, ונעשים מאמצים רבות על מנת להילחם בתופעת ההתפשטות שלה בארץ. עם זאת, האם הדברת נמלת האש באופן מקומי הינה פעולה חיונית שעלינו לעשות בביתנו ובגינת ביתנו על מנת למנוע מאתנו את העונג המפוקפק שבעקיצותיה? זאת שאלה מצוינת, ולנו יש פתרון יעיל לשם כך, למי שהחליט לעשות זאת.
מהי נמלת האש המפורסמת?
בשנת 2005 גילתה לראשונה אישה בקיבוץ אפיקים שבעמק הירדן את נמלת האש. מזה שנים הסתובבו נמלי האש בקיבוץ, אך עד אותו רגע, לא הועלה חשד שמדובר בתופעה שאינה טבעית בהכרח. האישה, שהייתה מורה לביולוגיה, ניגשה למעבדתה בטכניון וחקרה את התופעה. להפתעתה הרבה, גילתה כי מדובר בנמלת האש הדרום אמריקאית, שעשתה עלייה באמצעות בולי העץ שהובאו מאוסטרליה, אל מפעל הבולים בקיבוץ.
נמלת האש, לא התנהגה כאורחת חביבה כלל, ועד מהרה החלה לעקוץ את תושבי המקום, כולל הילדים הקטנים, שסבלו ממנה יותר. עקיצותיה של נמלת האש הינן שורפות, ממש כמו שמה, כאש. גודלה המינימלי, כ-1 מ"מ, עד מקסימום 5 מ"מ, אינו מעיד כלל על יכולתה להכאיב, ומדובר בעקיצה שעושה כוויה שנשארת מספר שעות ואף ימים לפעמים, בעיקר לילדים הקטנים יותר.
הדברת נמלת האש באופן ארצי
מן הסתם, ברגע שהתגלה כי נמלת האש הינה זן פולש שמאיים על האיזון הטבעי בישראל, ניגשו למשימה מספר רשויות, ומ-2006, אז הוכרז מבצע הכחדת הנמלה בארץ, נעשים מאמצים גדולים על מנת להדבירה כתגובה כלל ארצית.
עד כה הצליחו הרשויות להקטין את תופעת ההתפשטות, אך עדיין מדובר בריכוזים מקומיים בגינות הבית ובבתים פרטיים, שאינן נעימים לבעלי הבית, ולכן ישנם פתרונות נוספים, שמאפשרים הדברת נמלת האש באופן מקומי, על מנת למלא צורך זה. משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים חברו יחד לשם מטרה משותפת זו.
הדברת נמלת האש על ידי חברת הדברה שמתמחית בעניין, היא הפתרון הטבעי לכך. מדובר בהדברה מקומית של קני הנמלים, ועמידה עם אצבע על הדופק כדי שלא ישובו שנית.