התמודדות עם פוסט טראומה
קשה לדעת מה לעשות כשמישהו סובל מהפרעת דחק פוסט טראומטית. לפעמים, הם צריכים זמן ומרחב כדי לעבד את רגשותיהם מבלי שישפטו אותם. הם גם צריכים זמן ומרחב לחשוב על עתידם וכיצד הם יכולים להתקדם.
הצעד הראשון בעזרה למישהו החווה התמודדות עם פוסט טראומה הוא להבין מה האדם צריך. אולי הם לא יוכלו לבטא זאת בצורה ברורה אבל הם יראו סימני מצוקה כמו חרדה, דיכאון או התקפי פאניקה. הסיבה לכך היא PTSD גורם לאנשים להרגיש לא בטוחים ורגשות לא בטוחים מתבטאים לעתים קרובות בדרכים פיזיות כמו רעד או הזעה.
מה חשוב לדעת בנושא?
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) היא סוג של הפרעת חרדה שיכולה להתרחש לאחר שאדם חווה או היה עד לאירוע מסכן חיים, כגון מלחמה, אסון טבע או תאונה חמורה.
PTSD מאופיין בפלאשבקים וסיוטים שיכולים להתרחש כאשר האדם נחשף לגירויים הקשורים לטראומה. גירויים אלה יכולים לכלול דברים כמו צלילים, ריחות, מקומות ואנשים.
התסמינים של PTSD נמשכים בדרך כלל יותר מחודש לאחר האירוע הטראומטי.
איך מתמודדים עם פוסט טראומה:
- דברו על האירוע עם מישהו אחר שעבר חוויות דומות.
- מצא קבוצת תמיכה לאנשים עם PTSD.
- התעמלו באופן קבוע ונסו למצוא דרכים להעלות את רמות הפעילות הגופנית שלכם אם לא הייתם פעילים במשך זמן רב.
- קח חופש מהעבודה או מבית הספר אם אתה צריך את זה; אל תרגיש לחוץ לחזור מיד אם אתה נאבק רגשית
- חפשו איש מקצוע המטפל בשיחות כמו למשל פסיכולוג או פסיכותרפיסט אשר יוכל לסייע לכם לייצור בהירות במצבכם
לסיכום,
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) יכולה להיות מצב מתיש הגורם לחרדה חמורה, התקפי פאניקה ודיכאון. זה משפיע על אנשים שחוו או היו עדים לאירועים טראומטיים.
התסמינים של PTSD יכולים להשתנות בהתאם לסוג הטראומה שחוו, אך הם בדרך כלל כוללים פלאשבקים, סיוטים והימנעות מכל דבר שמזכיר להם את מה שקרה.