רכישת דירה מקבלן: דברים שכדאי לדעת
רכישת דירה זה החלום הגדול של כל זוג צעיר, כל משפחה. בטח ובטח כשמדובר על רכישת דירה מקבלן. הבעיה היא, שהרבה פעמים זה יכול להפוך לסיוט, אם לא יודעים איך עושים את זה בצורה נכונה.
איך רוכשים דירה בצורה חכמה?
הרבה פעמים, זוגות צעירים שאין להם ניסיון בכל הקשור לתחום הנדל"ן, פונים לחפש דירה לרכישה מקבלן, וחושבים אך ורק על הסכום שעליהם לשלם, המשכנתא שעליהם לקחת לשם כך, וכן הם בוחנים את הדירה מהיבטים שונים, בין אם זה גודל, בין אם זה כמות החדרים, האופן בו הם מתחלקים ועוד. כל זה מבלי לחשוב ולבדוק פרטים אחרים כמו למשל, כל מה שקשור לחוזה עם קבלן, מידע חשוב על טאבו ורישום הדירה ועוד.
רכישת דירה על הנייר באופן כללי, היא רכישה בסכומי כסף עצומים ומעצם המשמעות שלה. ומכאן, רכישת נכס, היא שונה מכל רכישת מוצר אחר. לכן, חשוב מאוד להשקיע קצת זמן בלימוד העניין ויותר מזה, מוטב לא לבצע את העסקה ולא לחתום על שום מסמך לפני שעורך דין מטעמנו בוחן את החוזה, מוודא שאין בו מוקשים שיכולים לפגוע בנו, בשלב כזה או אחר.
דברים שחשובים לדעת על רכישת דירה מקבלן
חוזה
יש דבר אחד שאמור להכריע בכל עניין ועניין וזה החוזה בינינו לבין הקבלן. החוזה מציג את התנאים לביצוע העסקים, מה היא כוללת, מה המגבלות, מה האיסורים ועוד. על פניו הקבלן ינסה לנסח חוזה שיתאים עבורו. אך יש לו זכות מלאה לדרוש בו שינויים ואם הם לא יתבצעו, הרי שאנחנו לא חייבים לחתום עליו.
תשלום
אף קבלן לא יכול לדרוש לקבל את כל הכסף לפני שהוא מעביר את המפתח לדיירים. לכן חשוב להקפיד שהעלויות השונות יתחלקו על פי טווחי זמן סבירים וכאמור, התשלום האחרון והגדול יתבצע בעת קבלת המפתח.
אחריות
האחריות של הקבלן על הדירה, איננה נגמרת ביום המפתח מועבר לדיירים. מאחר וייתכנו בעיות שונות שיצוצו בהמשך, הרי שעל פי החוק, האחריות נמשכת גם מספר שנים אחרי שהקבלן מסר את הדירה, והוא מחויב לתקן אותן.