הפסקות נשימה בשינה
בואו נעשה ניסיון קטן. עצרו לרגע ועצרו את הנשימה. התחילו לספור וראו למשך כמה זמן אתם יכולים לעמוד בכך. לא משנה עד כמה חזק כוח הרצון שלנו, הגוף זקוק לנשימה ולחמצן, הן כאשר אנו ערים והן כאשר אנו ישנים. תופעה שמורידה מאוד את איכות השינה שלנו מתרחשת כאשר סיבות שונות מביאות להפסקות של נשימה בשינה.
הבשורות הטובות הן שניתן לפתור את הבעיה ואפילו ללא צורך בשימוש בתרופות או מכשירי עזר לא נוחים הכוללים מסיכות פנים להזרמת חמצן.
מהן הפסקות נשימה בשינה
הפסקות נשימה בשינה מתרחשות כאשר משהו גורם לחסימה של דרכי האוויר. אותו "משהו" יכול להיות צניחה של החך, השפעה של נחירות קשות ואף נשימה לא מלאה. הגוף מרגיש, אפילו באופן בלתי מודע, מתי אספקת החמצן יורדת.
המוח גורם לגוף להתעורר לרגעים קצרים. זה עשוי להתרחש אפילו עשרות ומאות פעמים בלילה, אצל אנשים שלא רגילים לנשום בצורה אופטימלית. ההשפעה ניכרת ביום ובלילה. בבוקר, מתעוררים עייפים. מרגישים יותר מרוגזים. חסרי סבלנות. ערפל של חוסר נוחות עלול להשפיע בזמן העבודה, בשעות הפנאי, על הזוגיות וכו'.
האם הפתרון נמצא מעבר לפינה?
אנשים יכולים לסבול מהפסקות נשימה בשינה לאורך שנים, בלי למצוא פתרון ממשי. מעבדת שינה יכולה לאבחן את המצב, אך היא לא יודעת למצוא פתרון ברמה העמוקה. תרגול נשימה מודרך יכול לעשות את מה שהגוף כנראה שכח.
זה כל כך הגיוני ונכון ומתבקש, שקשה להאמין שהפתרון הזה נמצא ממש מעבר לפינה. בסדנאות מקצועיות, עם מנחים שמלמדים את סוד הנשימה הבריאה, חווים שינוי עצום. הגוף לומד מחדש איך להיות מודע ברמה הכי נכונה לנשימה. תרגול קבוע מביא עם הזמן לנשימה טובה יותר ביום ובלילה.
> קראו גם על קוצר נשימה באתר של אורנה אדריאנסן!