פלטות סולאריות האם הן מסוכנות לבריאות?
מעבר לאנרגיה סולארית אפשרי עבור כל מבנה עם גג גדול ואשר עשוי מבטון, רעפים או איזכורית (סוג של פח). שימוש באנרגיה סולארית נועד לנצל את הטמפרטורות הגבוהות השוררות בארץ במשך חודשים ארוכים והתוצאה היא חיסכון של אלפי שקלים בחשבונות החשמל והורדת השימוש בחוטי חשמל וארונות, שעלולים להפוך לסיכון בטיחותי. המעבר למערכות סולאריות הוא קל ופשוט ואינו מצריך אישורים מיוחדים ממשרד האנרגיה, מאחר שזו אחריות של החברה המספקת את המערכת הסולארית. לכן יש לפנות אך ורק לחברות ידועות ובעלות מוניטין ולקבל הדרכה מתאימה לפני החתימה על חוזה הרכישה, בדקו באתר זה.
תנאים טכניים הכרחיים
מערכות סולאריות מתאימות לגגות של בתים פרטיים, מפעלים, חניונים, חממות וכו'. הן דורשות שטח גג מינימלי של 40 מ"ר, וההתקנה הפיזית אורכת עד שלושה ימים, בסוף תהליך קבלת האישורים אשר עשוי להימשך 4-7 חודשים. המערכת אמורה לספק חשמל ל-25 שנה ויותר, וגודלה משתנה מבית לבית לפי כמות הצריכה השנתית הרצויה והשטח הפנוי לניצול על גבי הגג. לכן אין טעם לשקול רכישת מערכת אם אינם מתקיימים.
בטיחות בהתקנת פלטות
הוראות הבטיחות מחייבות הזמנת איש מקצוע מנוסה, עם התמחות בתחום התקנת פאנלים סולאריים עבור מבנה פרטי או מסחרי. אחת הסוגיות המרכזיות עבור הלקוחות היא שאלת הקרינה אותה מייצרות הפלטות הסולאריות, אולם כדאי להבין שממיר המתח מצא בכלל מחוץ למבנה והוא מייצר מעט קרינה. לכן אין בו סכנה ממשית מבחינת הדיירים או הנוכחים במבנה. כמו כן יש כיסויים ביטוחיים למערכות סולאריות עבור נזקי שבר ומזג אוויר. הפלאטות הסולאריות תורמות לשמירה על הסיבה ומורידות את הצורך בהפקת חשמל סטנדרטי, אשר נחשבת לגורם מזהם בגלל הצורך להפעיל תחנות כוח על בסיס נפט או פחם.