נוטריון
מי יכול להיות נוטריון בישראל?
על פי חוק בישראל יכול כל עורך דין שסיים עשר שנות וותק במקצוע לעבור מבחן במשרד המשפטים ובלשכת עורכי הדין כדי לקבל רישיון לעסוק כנוטריון.
כל מי שעבר את הבחינה נרשם בספר הנוטריונים של ישראל ולקוח המעוניין לקבל מידע אודות נוטריון מסוים יכול לעיין בספר זה.
תפקידי הנוטריון
נוטריון מאשר חתימות של אנשים שחותמים על תצהירים, על מסמכים לבית המשפט, מאמת מסמכים שתורגמו. כל נוטריון יכול להופיע בבית המשפט כפרקליט.
עורך הסכמי ממון בין בני זוג החפצים בכך עוד בטרם נישאו על מנת למנוע חילוקי דעות ומריבות מאוחר יותר במידה ויתגלעו. מרבית, אף כי לא כולם, מבין חותמי הסכמה ממון הם זוגות בסיבוב שני, שיש להם ילדים וכל אחד רוצה להבטיח את זכויותיהם בעתיד. הסכם ממון מבהיר בדיוק מה כל אחד מבני הזוג רוצה לעשות עם רכושו והונו.
מסמכים מתורגמים
העלייה מברית המועצות לשעבר, בשנות התשעים של המאה העשרים, הביאה בעלי מקצוע רבים שכדי להתקבל לעבודה בארץ נדרשו להציג מסמכים שמוכיחים את מקצועיותם. המסמכים כתובים רוסית ולכן היה צורך בתרגומם ובאימות נכונותם.
נוטריון ששולט בשפת המקור של המסמך יכול לתרגם אותו ולאשר את התאמתו למקור. על המסמך שתורגם מצרף הנוטריון טופס שמונפק מלשכת עורכי הדין שמאשר את נכונות המסמך ושהוא מתאים למקור. הנוטריון מאשר את התאמתו של צילום כמתאים למקור שהוצג בפניו.
מסמך שאושר על ידי נוטריון ומוצג בבית משפט מהווה ראייה ופוטר את הצורך בהבאת עדים שיעידו לגבי המסמך המוגש.
מסמכים לחוץ לארץ
ישראלים רבים מחפשים את מזלם מחוץ לגבולות הארץ. כדי להתקבל למקומות עבודה, אוניברסיטאות וכל מוסד שהוא הם נדרשים להציג מסמכים המעידים על כישוריהם. את המסמכים הכתובים עברית צריך לתרגם לשפת המדינה אליהם הם מיועדים ולקבל עליהם אישור של נוטריון. אפשר לתרגם אותם באופן עצמאי או בעזרת מתורגמן מקצועי ואפשר שהנוטריון יטפל בכל ההליכים.
בשנים האחרונות יש הרבה צעירים ישראלים המחפשים דרכים לקבל אזרחות באחת ממדינות האיחוד האירופאי וזאת כדי לאפשר להם לעבוד וללמוד ללא צורך באישורים מיוחדים. לאחר תרגום המסמכים ואישורם עליהם להשיג אישור של משרד החוץ, הנקרא "אפוסטיל". אישור נוטריון מתקבל בכל המוסדות בחו"ל.
אימוץ ילדים בחו"ל
משפחות חסוכות ילדים המעוניינות לאמץ ילד בישראל מכירות את קשיי התהליך. הציפייה לילד יכולה להיות בת משפר שנים לא קטן ומגבלות החוק בארץ נוקשים ביותר. זוהי הסיבה שרבים בין הזוגות, בעיקר בני העדה הלהט"בית, פונים לביצוע הליך האימוץ למדינות שונות בעולם. גם במדינות אלו התהליך אינו קל ויש להציג מסמכים על גבי מסמכים שצריכים להיות מתורגמים ומאושרים על ידי נוטריון. רובם מעדיפים לשכור את שרותי הנוטריון שמטפל בעבורם בכל תהליך האימוץ.