הפסקת היריון – כי רק את מחליטה על הגוף שלך!
לא כל מי שמגלה שהיא בהיריון שמחה. לעיתים בגלל סיבות של תורשה, סיבות של נסיבות חיים, גיל או סיבות חברתיות – יכול להיות שאנחנו בהיריון ואנחנו רוצות להפסיק אותו ולא ללדת את העובר. בישראל לנשים יש זכות לעשות הפסקת היריון. הפסקה של היריון מותרת לרוב במהלך השליש הראשון של ההיריון ובמקרים חרגים לאחר מכן (כאשר למשל יש לעובר מום רפואי).
הפסקת היריון – מה זה בעצם?
הפסקת היריון יכולה להיעשות בחודשי ההיריון הראשונים ואז מדובר בגרידה של העובר מהרחם. במקרים אחרים ניתן להפסיק את ההיריון באופן כימי או על ידי ניתוח. חשוב מאוד שכל אישה תהיה מודעת לזכות שלה להפסיק היריון. בשנים האחרונות יש הרבה דיבור בשיח הציבורי על הפסקה של היריון מבחינה חברתית, דתית וכדומה… . ההחלטה של כל אישה האם להמשיך בהיריון שלה או לא היא החלטה אישית – אך כאשר יש אב בתמונה חשוב לערב גם אותו (למשל זוגות נשואים) בקבלת ההחלטה, למרות שההחלטה הסופית היא תמיד של האישה.
האם כל אישה יכולה להפסיק את ההיריון שלה?
כל אישה יכולה להפסיק את ההיריון שלה בהתאם לחוקים במדינה. כיום משרד הבריאות שינה את המדיניות לאישור הפסקה של היריון ואישה כבר לא צריכה לעמוד מול וועדה – היא יכולה להגיש מסמכים ובקשה בכתב בשביל להפסיק את ההיריון שלה. הוועדות נוטות לאשר הפסקה של היריון לנשים שהן או רווקות (כלומר בהיריון מחוץ לנישואים), או בהיריון כתוצאה מבגידה (אם הן נשואות) או לנשים שיש להן היסטוריה של מחלות נפש.
בסופו של דבר, ההחלטה להפסיק היריון קשה יותר ופחות עבור נשים שונות. ההחלטה להפסיק היריון היא קודם כל החלטה רגשית ונפשית וכדאי לקבל אותה בעזרת ייעוץ מאדם קרוב או איש מקצוע. חשוב שההחלטה תתקבל ממקום נקי ולא ממקום של רגשות אשמה או רגשות שקשורים לאנשים אחרים בחיים שלנו – עלינו בעת קבלת ההחלטה האם להפסיק היריון או לא לחשוב רק על עצמנו ועל העובר (עד כמה שניתן לעשות זאת).