מהי טחינה אתיופית מלאה?
טחינה היא משחה העשויה משומשום טחון. הוא משמש במטבח המזרח התיכון ובמטבחים אחרים של המזרח הקרוב, כמו גם בבישול הודי, דרום מזרח אסיה ואפריקאי. טחינה היא גם מרכיב חשוב במטבח המזרח תיכוני. הוא משמש להכנת חומוס, באבא גנוש, רוטב צזיקי ועוד מאכלים רבים. השומשום הוא אחד הצמחים העתיקים והמתורבתים ביותר בעולם. הוא היה מעובד משנת 8000 לפני הספירה, כפי שמעידים ממצאים ארכיאולוגיים בסין. זרעי שומשום שימשו בימי קדם בשל תכולת השמן הגבוהה שלהם, שמנעה קלקול במהלך הובלה למרחקים ארוכים. השימוש בשומשום התפשט ליוון ולרומא בערך בשנת 600 לפנה"ס, ואחריו הודו וסין בסביבות 200 לפנה"ס. ספרד החלה לטפח שומשום משנת 1000 לספירה ואילך. עד המאה ה-11 היא הגיעה לאיטליה, צרפת ובריטניה; לאחר שנת 1100 לספירה ניתן היה למצוא אותו כמעט בכל מקום באירופה מלבד בחצי האי הסקנדינבי בו היה שיפון.
ממה עשויה טחינה אתיופית?
טחינה אתיופית מלאה היא משחה העשויה משומשום טחון. הוא משמש כממרח, מטבל או מרכיב במנות רבות. משמש גם להכנת עוגיות חלבה וטחינה. לטחינה אתיופית טעם חלק ועשיר מעט מריר ואגוזי עם רמז לשום. יש לו צבע צהוב בהיר שנע בין שמנת לחום-זהוב בהתאם לסוג השומשום בו משתמשים. במתכון. הטחינה עשויה משומשום טחון, בעלי טעם אגוזי עדין עם קורטוב של מרירות ושום. ניתן להכין ממנו מרקמים שונים, כמו חלק וקרמי, או פריך וגרגירי בהתאם לאופן עיבודו. הצבע נע בין צהוב לחום-זהוב בהתאם לסוג השומשום המשמש במתכון. "טחינה" היא משחה סמיכה שמקורה במצרים ומשמשת כממרח או מטבל לכריכים; גם בכנאפה (קינוח מזרח תיכוני שמוגש לרוב עם גבינה).
לסיכום; טחינה הוא אחד ממרכיבי המזון הפופולריים והמוכרים ביותר לאורך שנים. אנו ממליצים בחום על הטחינה של משק לין.