איזה שימוש אפשר לעשות בשירים וסיפורים מהאינטרנט?
מי שמכיר את זירת האינטרנט יודע, שקיימים לא מעט אתרים של שירים וסיפורים, אתרים בהם מפרסמים צעירים ומבוגרים את מה שהם כותבים, בין אם מדובר בשירים וסיפורים אישיים, בדיוניים, דרמות, פנטזיות ועוד.
יש גם לא מעט כותבים אשר מחזיקים אתרים משלהם, שם הם מעלים שירים חדשים מעת לעת וכן סיפורים אשר הם מעדיפים שיתפרסמו באתר אישי ולא באתרים שמשתפים יצירות של כותבים אחרים. לעיתים מדובר באתרים של ממש ולעיתים בבלוגים.
כעת עולה השאלה, כיצד אפשר להשתמש באותם שירים וסיפורים. לא רק מבחינה טכנית, כאן התשובה פשוטה, מבקשים אישור מהכותב ואם הוא מסכים, אז אפשר לעשות שימוש בטקסט לצרכים שונים. השאלה היא מבחינה מעשית, איך אפשר לעשות שימוש נכון. יש לכך כמה תשובות.
ראשית, ניתן להשתמש בשירים לצורך הלחנה. אומנם הרבה פעמים יהיה צורך לשנות את המבנה של הטקסט ויהיה צורך להחליף מילים או משפטים. אך הרבה מאוד יוצרים שמתקשים לכתוב שירים בעצמם מחפשים לא פעם יצירות באינטרנט, כך גם יוצרים צעירים שרוצים להרחיב את מעגל הכותבים שלהם. באינטרנט אפשר למצוא אוצרות של ממש.
שנית, אפשר להשתמש בטקסטים שונים לצורך תערוכות, מיצגים וכדומה. נניח ואתם אמנים אשר מעלים תערוכה ואתם רוצים להשתמש בטקסטים מקוריים כחלק ממנה, אחת הדרכים לעשות כך היא באמצעות שימוש בטקסטים של יוצרים צעירים באינטרנט. צריך לבקש רשות ואם היא ניתנת אז ניתן לקחת טקסטים מתאימים ולהציג אותם ליד היצירות עצמן.
שלוש, אפשר כמובן להשתמש בסיפורים וטקסטים מסוגים שונים למגוון רחב של צרכים, בין אם זה להמחיש דברים, לשתף במצגות, להשתמש בהם כברכה לחבר או חברה ועוד. לשמחתנו יש מגוון גדול מאוד של טקסטים ייחודים, אף שהם לא מקבלים בהכרח הכרה בתקשורת, אין זה אומר שהם אינם איכותיים וברמה גבוהה.
צריך לומר, שלא פעם אמנים צעירים מתחילים את דרכם באינטרנט, זוכים לחשיפה והערכה וכך הם מצליחים להיחשף לקהל, אשר מעביר את שמם מפה לאוזן, ומשם הדרך לחשיפה רחבה היא מאוד קצרה.