כיצד החלבון מסייע לבנות שרירים

אחד הכללים הידועים ביותר בכל הקשור לנושא של פיתוח גוף ועבודה על השרירים הוא, אין זה מספיק רק לבצע תרגילים או להרים משקולות, אנחנו צריכים גם לצרוך תזונה נכונה. בכל מה שקשור לשרירים, הכוונה היא לחלבונים. אנחנו לא יכולים לייצר לעצמנו מסת שריר או לשמור על השריר שלנו בריא, מבלי להשתמש בחלבונים.

עוד מהיותנו ילדים קטנים, רופאים ממליצים להורים שלנו לספק לנו בכל ארוחה סוג מסוים של חלבון, או בשפה מקצועית – Protein. למעשה כל ארוחה, גם כשאנחנו גדלים, חייבת להכיל סוג מסוים של חלבון, בין אם זה יוגורט, ביצים, דגים או כל דבר אחר. הסיבה היא פשוטה, כך אנחנו שומרים על השרירים שלנו בריאים, כך אנחנו מחזקים אותם. אחת כמה וכמה נכון הדבר לספורטאים אשר עובדים קשה על השרירים שלהם, מעמיסים, ובמובן מסוים "הורסים" אותם בכל אימון. בזמן השיקום, קרי המנוחה שאחרי האימון, הם צריכים לאכול חלבונים.
כיצד החלבון מסייע לבניית שרירים? החלבון מכיל חומצות אמינו שונות. בסך הכל יש 300 חומצות כאלה, אנחנו צריכים 20 מתוכם. 8 מהם אנחנו לא יכולים לייצר בעצמנו, לשם כך אנחנו צורכים מזון חיצוני שמכיל אותם. מדובר כאמור על חלבונים. 2 מהחמוצות מגיעים אלינו ממזון או תוספי מזון. מדובר על חומצות שיכולות להיות חסרות אצלנו בגוף בגלל פעילות גופנית מוגברת, פציעה, גדילה או מחלות. זו הסיבה שספורטאים חייבים לצרוך מזון או אבקות חלבונים.
כל שאר החומצות, עשר במספר, הגוף מייצר בעצמנו ולכן אנחנו לא צריכים לצרוך מזון לשם כך.
צריך לומר, חלבונים הם אחד מאבות המזון, ואי אפשר להתייחס לארוחה בכלל ולמזון בלעדיהם. בוודאי אם אנחנו נמצאים בתהליכים מסוימים, כמו תהליכי גדילה, אימונים, שיקום וכדומה.
כאמור, אנחנו חייבים לצורך חלבון על מנת שנוכל לחזק את השריר שלנו, על מנת שנוכל לשמור עליו, וכן על מנת שנוכל לייצר מסת שרירים. אנשים שמפסיקים לצרוך חלבונים בכמות הנדרשת להם, ירגישו מהר מאוד שינוי בכל מה שקשור למסת השריר וכן ליכולות שלהם להשתמש בהם בצורה אפקטיבית ללא כאבים ומחלות.