יתרונות של אבקות חלבון
אחד ממרכיבי המזון החשובים ביותר שיש ואותו כל אחד צריך לקחת, בפרט ספורטאים ומי שמתעסק בניפוח גוף, הוא חלבון. אך מה עושים כשאי אפשר כל הזמן לאכול אוכל שכולל חלבונים, כיצד עלינו לנהוג אז?
ספורטאים רבים נתקלים בבעיה הזאת, הרי הם לא יכולים כל הזמן לאכול ביצים, דגים או בשר, שם יש את ריבוי החלבונים הגדול ביותר, הרי זה לא תמיד נמצא וכן זה עלול לגרום לעלייה במשקל באופן כללי. לכן הפתרון שמוצע עבורם הוא שימוש באבקות חלבון.
אבקות חלבון הן אבקות שכוללות אך ורק חלבונים, בדרך ממי גבינה אשר נחשבים לחומר הרבה יותר איכותי מאשר חלבונים אחרים, לפחות עבור ספורטאים. במקרה כזה הם יכולים להיעזר באותן אבקות לפני, בזמן ואחרי אימונים, מה שיכול לחזק את היכולת שלהם להחדיר חלבונים אל תוך השריר.
לאבקות חלבון יש יתרון נוסף על פני מזון שכולל חלבונים, מלבד העובדה שהן לא משמינות כמו צריכת מזון באופן רגיל, הרי שאבקות חלבון גם מזקקות אותן באופן ישיר, כלומר החלבונים באבקה הן אינן כוללות חומרים נוספים מלבד החלבון, מה שכמובן מקל מאוד על התהליך הצריכה לאורך זמן. זה הרבה יותר טוב כשאנחנו צורכים אך ורק את החלבון ולא חומרים נוספים שנלווים אליו.
נקודה נוספת בהקשר של אבקות חלבון היא, אם אנחנו בוחרים להיעזר באבקות שכאלה, אנחנו יכולים להחזיק אותן בכל מקום ולקחת אותן מתי שאנחנו זקוקים להן. הדוגמא הקלאסית היא אנשים שנמצאים ברכיבה על אופניים, מסעות של ימים שלמים, אז הם יכולים לקחת את האבקה איתם במכנס או בחולצה, זה הרבה יותר פשוט ונוח, מאשר לקחת מזון מוצק. גם הרבה יותר קל לקחת אותו מאשר לקחת מזון כזה או אחר.
לסיום, השימוש באבקות חלבון הוא אפקטיבי ויעיל עבור ספורטאים, אך גם עבור מיש זקוק לצריכת חלבונים ואיננו רוצה לעלות במשקל. זה אומנם דורש הסתגלות לטעם וכן דורש ויתור על מרכיבים מסוימים, אך זה בהחלט יכול לעזור ברמות שונות ובמצבים שונים, אם נוקטים את הצעד בצורה טובה.