4 פשטידות וקישים שחובה להגיש בכל מסעדה


בין אם מדובר במסעדה קטנה או גדולה, מסעדת יוקרה או מסעדה עממית, מסעדה שמוכרת בשר, צמחונית או טבעונית, הרי שתמיד טוב שבתפריט שלה יהיו פשטידות וקישים שהאורחים יכולים ליהנות מהם. אז מהם הפשטידות והקישים שכל סועד ישמח למצוא בתפריט של המסעדה?
פשטידת ברוקולי
אחת הפשטידות האהובות ביותר היא פשטידת ברוקולי טעימה. פשטידה זו יכולה להגיע עם גבינות מסוגים שונים, היא יכולה להגיע בצורה צמחונית או טבעונית, קרי ללא ביצים וחלב, וכן היא יכולה להגיע בשילוב של בשר לצד הברוקולי.
פשטידת פטריות
עוד פשטידה שהרבה מאוד ישראלים ובכלל סועדים בעולם אוהבים, היא פשטידת פטריות חמה. הכוונה היא לפשטידה שכוללת פטריות, גבינה צהובה, תפוחי אדמה, בצל ועוד. צריך לומר, כמו פשטידות אחרות, גם כאן, אפשר למצוא גרסאות טבעוניות מותאמות.
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידה או קיש של תפוחי אדמה, בין אם זה מגיע עם ירקות או בלי, עם או בלי בצל ועוד. חלק מהותי בפשטידה כזו, היא התיבול וכן עד לאיזו רמה מבשלים אותה.
פשטידת תירס
הרעיון הוא לייצר פשטידה עם מגוון רחב של ירקות כשהאלמנט הבולט הוא התירס. מדובר בפשטידה מצוינת להגשה בכל מסעדה, בוודאי במסעדות שרוצות לספק לסועדים אפשרות ליהנות ממנה צמחונית אמיתית. אגב, ישנה אופציה גם להכין פשטידות טבעוניות, ולו באמצעות תחליפים ייעודיים.
איך משלבים פשטידות וקישים בתפריט המסעדה?
בצורה כזו או אחרת, ניתן לשלב פשטידות וקישים בכל תפריט של מסעדה. ניתן להציע אותן כחלק בלתי נפרד מארוחת בוקר, שכן באירופה למשל נהוג לאכול קיש גם בארוחת בוקר, בוודאי בארוחות בראנץ' (בוקר-צהריים), וכן בארוחות צהריים וערב.
ניתן לשלב את הפשטידות והקישים בתור מנות צמחוניות או טבעוניות, ובכך לאפשר לסועדים, גם אם מדובר במסעדה בשרית, ליהנות ממנות שמתאימות להן. מעבר לכך, אפשר גם להכין פשטידות וקישים עם בשר ודגים, עם ובלי ירקות ליד.
הפשטידות בדרך כלל יגיעו עם תוספות שונות, על פי רוב זה יהיה ירקות או סלט קטן. אין צורך להוסיף פחמימות נוספות לצד הפשטידה, מאחר והיא עצמה עשויה ממרכיבים שונים שכוללים פחמימות ולמעשה, אנחנו יכולים למצוא בה את כל מרכיבי המזון החיוניים לנו.