איך האזנה לפודקאסטים משפיעה על המוח?
אם נסתכל על העשור האחרון, נראה שינויים משמעותיים בצריכת תוכן בקרב רבים, כשבשנים האחרונות נכנס שחקן חדש למגרש: הפודקאסט. פודקאסטים הפכו לפופולאריים במיוחד, זאת בשל האפשרות לצרוך מידע חשוב באופן אגבי, למשל במהלך הליכה, בנסיעה או בזמן נהיגה. אבל איך האזנה לפודקאסט משפיעה על המוח? ריכזנו בעבורכם מידע חשוב בנושא.
הפודקאסט – קווים לדמותו
פודקאסטים הם בהחלט מאוד מגוונים, כשהם עשויים להיות סיפורים, כתבות או אפילו תוכניות שמע שמעשירות את הידע באופן ניכר. כיום, ישנה אפשרות להאזנה אונליין באמצעות מרכז הפודקאסטים, ואתרים נוספים שמאגדים שלל פודקאסטים בתחומים שונים.
אם בעבר, הדרך העיקרית לצרוך תוכן מקצועי הייתה באמצעות קריאה, הרי שכיום ניתן ללמוד לא מעט מפודקאסטים, או בשמם העברי "הסכתים". הפודקאסטים המודרניים עוסקים בדיונים בתחומים שונים, ומאפשרים לכל מי שמעוניין – לצרוך תוכן מקצועי ומעשיר. הפודקאסט הראשון בישראל פורסם בשנת 2004, ונקרא "ברכה גולשת", כשכניסתם של פודקאסטים נוספים לשוק הייתה איטית ביחס לעולם. עם זאת, אנו רואים בשנים האחרונות עלייה משמעותית בביקוש להאזנה להסכתים, לא רק באמצעות תחנות הרדיו השונות, אלא גם באמצעים עצמאיים.
אז איך זה משפיע על המוח?
באוניברסיטת קליפורניה התבצע מחקר, שפורסם באחד מכתבי העת הפופולאריים, במהלכו חקרו את ההשפעה של האזנה וקריאה על המוח. הגילוי היה די מפתיע, זאת בשל העובדה שניכר כי צריכת התוכן משפיעה באופן זהה, בין אם היא נעשית באמצעות קריאה ובין אם באמצעות שמיעה. מלבד זאת, המחקר סייע להבין לא מעט דברים מהותיים ובריאותיים, ולטענתם, המחקר עשוי לסייע בלהבין מצבים נוירולוגים שונים, כמו דיסלקציה. עוד נאמר כי אנשים סובלים מדיסלקציה עשויים להפיק תועלת מצריכת תוכן באמצעות האזנה.
עוד נציין כי צריכת מידע באמצעות פודקאסטים מאפשרת להעשיר את הידע הכללי, גם אם ההאזנה מתקיימת באופן אגבי (שלא כמו בקריאה, בה הריכוז משחק תפקיד משמעותי).
שנסכם?
ההסכתים הם בהחלט סוג תוכן ייחודי שעשוי להעשיר את הידע באופן ניכר, בין אם תבקשו לצרוך מידע בתחום הבריאות ובין אם בתחום הכלכלה. לרוב, הפודקאסטים מוגשים באופן מעניין ומיוחד, ולו כדי להשאיר את המאזינים עד לסוף התוכנית. כמו כן, ניכרת השפעה חיובית על המוח, בדומה לצריכת תכנים באמצעות קריאה.