איך להכין בשר כמו נוסרט השף הטורקי
בשר הוא כינוי קולינרי לבשר בעלי חיים המשמש כמזון. בני אדם צדו וצרכו בשר מבעלי חיים כמו בקר, כבשים, חזירים ועופות במשך אלפי שנים. סוג הבשר הנצרך משתנה באופן משמעותי ברחבי העולם, בעיקר על סמך תרבות, זמינות והעדפות אישיות. גורמים רבים משפיעים על הטעם והמרקם של הבשר, כולל גזע החיה, תזונתו וגילו בעת השחיטה, כמו גם נתח הבשר הספציפי ואופן בישולו. יש מגוון רחב של טכניקות בישול, מצלייה וצלייה ועד בישול איטי וסו-ויד שאפשר למצוא באתר המתכונים אוכל זה החיים, כל אחת מוציאה איכויות וטעמים שונים בבשר.
להלן 11 טיפים לבישול בשר:
חשוב לאיכות: השקיעו בבשר איכותי וטרי בכל עת שאפשר. זה יותר טעים ולעתים קרובות יש לו מרקם טוב יותר.
מביאים לטמפרטורת החדר: הניחו לבשר להגיע לטמפרטורת החדר לפני הבישול כדי להבטיח בישול אחיד. בשר קר במחבת חמה עלול להוביל לבישול לא אחיד.
מתבלים כראוי: ממליחים את הבשר היטב מראש או ממש לפני הבישול. מומלח מוקדם מדי לפני הבישול יכול למשוך לחות ולהפוך את הבשר שלך יבש.
חממו מראש את המחבת/גריל שלכם: חימום מראש של המחבת או הגריל שלכם מבטיח צריבה טובה ועוזר למנוע הידבקות.
הימנע מצפיפות יתר: צפיפות יתר של המחבת עלולה להוביל לאידוי במקום להשחמה. מבשלים בקבוצות במידת הצורך.
צורבים לטעם: צריבת בשר בטמפרטורה גבוהה יכולה ליצור קרום מקורמל עמוס בטעם.
השתמשו במדחום בשר: מדחום בשר מוציא את הניחוש מהבישול. זו הדרך האמינה ביותר לדעת מתי הבשר שלך מוכן. לבדיקת הטמפרטורות המדוייקות, אתם יכולים להסתכל במתכוני המנות הבשריות שיש באתר אוכל זה החיים.
תנו לו לנוח: לאחר הבישול, תנו לבשר שלכם לנוח לפני שחותכים אותו. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, וכתוצאה מכך נתח בשר עסיסי יותר.
חיתוך נגד התבואה: כאשר פורסים בשר, במיוחד בשר בקר, הקפידו לחתוך כנגד התבואה. זה יהפוך את הבשר לפחות לעיס וקל יותר לאכילה.
אל תשכח את בישול ההובלה: הבשר ממשיך להתבשל לאחר שמסירים אותו מהאש, הודות לחום שיורי. קחו זאת בחשבון, במיוחד בעת בישול סטייקים או צלי, כדי למנוע בישול יתר.
תרגל טיפול בטוח במזון: נקה תמיד את כל המשטחים או הכלים שבהם נגע בשר נא, ושטוף את ידיך היטב כדי למנוע זיהום צולב.