איך משחקי חשיבה תורמים לילדים
ישנם אמצעים וכלים שונים שיכולים לעזור לילדים בדרכים שונות, גם מחוץ לתחום הלימודים. כלומר, בלי קשר לשאלה מה הם לומדים בגן או בבית הספר באופן פורמאלי, הרי שאפשר להשתמש באמצעים שונים בשביל לספק להם כלים לימודיים, כלים התפתחותיים שונים.
דוגמא טובה לכך הם משחקי חשיבה. מדובר על משחקים שמפעילים חשיבה שהילדים יכולים לשחק לבד או משחקים שמאפשרים להם לשחק עם ילדים ובני משפחה נוספים. הרעיון הוא פשוט, יש למשחק כללים מסוימים והם אמורים כמובן לפעול על פיהם, כשבסיס המשחק עומד האתגר להגיע אל פתרונות מסוימים בדרכי חשיבה שונים.
דוגמאות למשחקי חשיבה אפשר למצוא הן באינטרנט והן במשחקי שולחן שונים. החל ממשחקים שנועדו לפתור תעלומות, משחקים של תרגילי חשיבה בלשון, חשבון או בנושאים אחרים, משחקי חשיבה לוגית ודברים אחרים. צריך לזכור, כל משחק אמור להיות מותאם לגילו של הילד ומן הסתם גם לאופיו.
כאמור, אנחנו יכולים למצוא משחקי חשיבה רבים ומגוונים, מן הסתם, חלקם גם ישלבו דברים נוספים, בין אם זה אלמנטים של הרכבה, אלמנטים של שימוש בזיכרון, מהירות, קבלת החלטות משולבת ועוד.
מה המשחקים מעניקים לילדים
באופן עקרוני, משחקי חשיבה יכולים להעניק לילד הרבה מאוד כלים. הם מפתחים אצלו יכולות שונות, החל מיצירתיות, הבנה טובה יותר של המרחב, שיפור הזיכרון, שיפור תהליך קהלת ההחלטות, הבנה טובה יותר של תגמול ורווח, ועוד. כמובן שאם המשחקים מיועדים לכמה ילדים, אז היא גם משפרת אצלו את היכולת לעבוד בצוות ולעומת זאת, גם את היכולת לעבוד באופן אישי, לבד, וכמובן את יצר התחרתיות.
חשוב להקפיד על כך שהמשחק יהיה מעניין, איכותי, ויספק לילד את הכלים הדרושים שלו, לא רק בהיבט הלימודי אלא גם המהנה.