לא נכנסים להיריון? אחרי כמה זמן כדאי לפנות אל מומחה פוריות?
בעוד שחלק מהנשים נכנסות להיריון בתוך פרק זמן קצר, אחרות מגלות כי זה לא כה פשוט ומהיר. יש לכך סיבות רבות, הורמונליות, גנטיות וכמובן השפעת הגיל. הסיבה לעיכוב ההיריון יכולה להיות נעוצה באישה, בבן הזוג או בשניהם אך תמיד מגיע הרגע שבו צריכים לפנות אל מומחה פוריות. אך מתי באמת צריך לפנות למומחה, אחרי כמה זמן מרגע שמנסים? נסביר מה חשוב לכם לדעת.
מנסים חודש, חודשיים, זה אומר שיש בעיה?
זוג שמנסה להיכנס להיריון ולא מצליח, מרגיש ללא ספק תסכול, לעיתים חששות. ככל שהגיל של האישה עולה, נהוג להתייחס לפרק זמן קצר יותר של ניסיון לקלוט היריון בתור חוסר פוריות (חצי שנה). זאת, במטרה להתחיל טיפולי פוריות מוקדם יחסית. אישה צעירה, עד לאמצע שנות השלושים לחייה, לא צריכה בדרך כלל לפנות אל מומחה פוריות לאחר כמה שבועות או אפילו שישה חודשים ויותר. אולם, במידה ובתוך 12 חודשים לא נקלט היריון עקב קיום יחסי מין, ההנחה היא שקיימות בעיות פוריות. בשלב זה, יש צורך להגיע למומחה על מנת לרדת לשורש הדברים. המומחה יוכל לבדוק ולקבוע האם ישנן תקלות בביוץ, האם נזק בחצוצרה הוא הגורם שמפריע, האם מבנה הרחם מקשה על קליטת היריון וכו'. נדגיש כי בחצי מהזוגות עם בעיות פוריות, הדבר נובע מאיכות הזרע.
מתי להגיע לבדיקה ללא המתנה
ד"ר איליה בורד מומחה פוריות מסביר כי ככל שהגיל עולה, כך גדל הסיכוי שיהיה צורך לעודד היריון על ידי סוג כזה או אחר של טיפולי פוריות. אך לא תמיד נכון להמתין למשך שנה. למשל, במידה והמחזור החודשי איננו סדיר, זה כשלעצמו עשוי להצביע על בעיה וכדאי למהר ולהגיע לבדיקה.