טיפול קוגניטיבי התנהגותי בילדים – מתי כדאי לשקול זאת
שיטת טיפול התנהגותי קוגנטיבי היא שיטה אשר הולכת וצוברת פופולאריות רבה יותר בעשרות השנים האחרונות, הן בקרב מבוגרים והן בקרב ילדים ובני נוער, בעיקר מפני שמדובר על שיטת טיפול מעשית, ממוקדת פתרונות, קצרת מועד ומבוססת מחקרית.
פירוש הדבר שלאורך השנים שמהלכן פותחה שיטת טיפול קוגנטיבי התנהגותי מטפלים ואנשי מקצוע מהתחום פיתחו מגוון רחב של פרוטוקולים אשר נועדו לספק פתרונות לקשת רחבה של בעיות רגשיות והתנהגויות מסוגים שונים.
מסיבה זו, גם כאשר מדובר על בעיות רגשיות או בעיות התנהגותיות של ילדים ובני נוער, כיום הורים רבים מעדיפים לבחור באפשרות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי בילדים שלהם.
במסגרת מאמר זה נספר לכם מתי כדאי לכם לשקול את האפשרות של פנייה לקבלת טיפול קוגנטיבי התנהגותי בילדים שלכם, על מנת שתוכלו לספק להם את כל הכלים והמיומנויות אשר נחוצים להם להצלחה בחיים.
טיפול קוגנטיבי התנהגותי בילדים – באילו מצבים כדאי לכם לשקול פנייה לקבלת טיפול?
- חרדה חברתית – בעולם המודרני אשר בו אנחנו חיים, עולם אשר מאופיין בקדמה טכנולוגית ההולכת ומתפתחת בקצב מסחרר, יותר ויותר אנשים מסתגרים בחדרים שלהם מול המסכים, מה שגורם לפגיעה של ממש ביכולות לפתח קשרים חברתיים. תופעה זו נכונה אף יותר בקרב ילדים ובני נוער, ופעמים רבות טיפול קוגנטיבי התנהגותי בילדים כולל התייחסות לנושא של חרדה חברתית.
- התמכרויות – בין אם מדובר על חרדה ובין אם מדובר על דיכאון או הפרעות טורדניות כפייתיות ילדים רבים עם בעיות רגשיות ונפשיות מפתחים דפוסי התמכרות בניסיון להתמודד עם הבעיה שלהם, אך למעשה גורמים לעצמם יותר נזק מאשר תועלת.
- חרדות – תקופת ההתבגרות בימינו הרבה יותר מלחיצה ומאתגרת מאשר פעם, לכן ילדים ובני נוער רבים מפתחים חרדות, ובסופו של דבר נאלצים לפנות לטיפול.