קצת על ההיסטוריה של ארונות קודש
המקור של ארונות קודש והימצאותם בבתי הכנסת הוא עוד במאה ה – 12. בדרך כלל שער הארון היה עשוי מעץ או ברזל והיה בנוי מאבן ומעוטר בשלל פרחים, עלים וקישוטים כמו עלי גפן. באזור המאות ה 16 וה 17 הארון התחיל להיראות כמו ארונות קודש שכולנו מכירים היום בבתי הכנסת, כאשר הם התרחבו והצורה שלהם נהייתה כפי שמוכר לרבים.
גומחה בקיר או ארון עץ מוצמד
כאשר חושבים על ארונות קודש צריך להבין כי האפשרויות המובילות שקיימות היום בבתי כנסת אשכנזים הן ארונות עץ מודבקים לקיר או גומחה בקיר עם שער מעץ. בכל אופן, ברוב רובם של בתי הכנסת אפשר למצוא ארונות עץ צמודים לקיר, כאשר מדובר באופציה הוותיקה והמועדפת בדרך כלל.
עיטורים עושים את ההבדל הגדול
השם ארונות קודש מגיע מהאזכור של ארון הברית, כאשר ישנו רצון להפוך את הארונות הללו למיוחדים ומרהיבים מבחינה עיצובית וזאת כדי להבהיר את החשיבות שלהם עבור באי בית הכנסת. לאור זאת יהיה מומלץ לבחור בארון שיהיה מיוצר בהתאמה אישית ויוכל להפוך את בית הכנסת כולו למקום הרבה יותר מרהיב ושלם.
בחרו בחנות עם התמחות בייצור ארונות כאלה
ישנה האפשרות למצוא היום חנויות אשר מתמחות בייצור של ארונות או ספריות קודש. פנייה אל חנות כזו תוכל להביא לכם תועלת רבה ולאפשר לכם להיות במקום הרבה יותר טוב וזאת כל עוד מדובר על האפשרות להתאים את הארון לבית הכנסת. לאור זאת נמליץ לכם לקבל החלטה מושכלת ולנסות להיחשף לשפע של אפשרויות שונות שתהיינה קיימות עבורכם. פשוט לכו על בטוח ובחרו בצורה החכמה ביותר שתהיה אפשרית מבחינתכם. למה אתם מחכים עם הדבר הזה בעצם?