חומצות אמינו – למה אנחנו צריכים אותן

אחד המונחים הבולטים ביותר בתזונה בכלל ובתזונה ספורט בפרט הוא חומצת אמינו. כל מי שמתעסק בספורט, בין אם מדובר בספורט סיבולת או כל ספורט אחר, מכיר את המושג הזה, בוודאי אם הוא מתעסק בתזונה של ספורטאים.
חומצת אמינו נמצאת בחלבון ויש לה חלק משמעותי בתהליך של בניית שרירים ושיקום שלהם אחרי מאמץ או אחרי פציעה. קיימים 20 חומצות אמינו כאשר הגוף שלנו מסוגל לייצר 12 חומצות, לכן ישנן 8 חומצות חיוניות שעלינו לצרוך באופן חיצוני.
ברמת העיקרון, אנחנו יכולים לצרוך חומצות אמינו דרך צריכת חלבונים, בין אם זה חלבון מהחי או מהצומח, קרי, אנחנו יכולים לצרוך חומצות אמינו דרך צריכת דגים, בשר, גבינות, ביצים, קטניות ועוד. חלבון מהחי נחשב טוב יותר מחלבון צמחי, אך כאשר אנחנו מבקשים לצרוך חומצות אמינו, עלינו לברר אילו חומצות נמצאות בחלבון, מאחר ויש כאלה שנחשבות משמעותיות יותר מהאחרות.
מאחר ולא תמיד זה אפשרי לצרוך חומצות אמינו דרך מזון עבור ספורטאים, ובמקרים רבים הכמויות אינן מספיקות, הרי שאנחנו יכולים לצרוך חומצות אמינו באופן פרטני, כלומר אנחנו יכולים לקחת החומצה בדמות כדור או אבקה. אלה נמכרות בבתי מרקחת וכן במקומות שמספקים תוספי תזונה לספורטאים.
צריכת חומצות אמינו היא חשובה בכמה מקרים, למשל, אם אנחנו לא צורכים מספיק חלבונים, אז אין לנו ברירה אלא לצורך חומצות אמינו באופן ישיר (תופעה מוכרת אצל ספורטאים טבעוניים), אם אנחנו לא יכולים לצרוך חלבון מיד אחרי אימון (בהנחה ואין בהישג יד או שאין לנו את הכמות הנדרשת). כמו בן, בתקופה של אימונים בעצימות גבוהה, יהיה נכון מצדנו להשתמש בחומצות אמינו על מנת לשמור על השרירים בריאים. תוכלו לקרוא עוד גם בלחיצה על קישור זה.
לפני סיום חשוב להדגיש, אם אנחנו רוצים לצרוך חומצות אמינו, עלינו לעשות זאת אך ורק בפיקוח של אנשי מקצוע. אנחנו לא יכולים לעשות את זה על דעת עצמנו. חשוב מאוד שאנחנו נצרך חומצות כאלה לצד תזונה מפוקחת. ייתכן מאוד שהפרטים השונים שנמצאים בתפריט מספקים לנו את כל מה שאנחנו צריכים ואז לא נצטרך להשתמש בחומצות חיצוניות.