ברקודים
עבור לא מעט ישראלים,כל מה שקשור לברקודים מתייחס לסריקה שלהם דרך הסלולר לצורך קבלת נתונים, תמונות, קישורים וכדומה, אך כפי שנוכל לראות מיד, יש לכך משמעות רחבה יותר שמתחילה הרבה לפני עידן הסלולר.
הרעיון של ברקוד הוא, שמדובר בקוד מסחרי עשוי מספרים או אותיות, ומכיל מידע על מוצרים עליהם הוא מודבק. כך שבכל פעם שסורקים את הקוד, אפשר לקבל מידע אודות השם והמחיר שלו. אנחנו יכולים לראות זאת בכל פעם כשאנחנו מגיעים לקופה בסופר או בכל חנות אחרת, המוכר מעביר את הברקוד דרך הסורק, ואז הוא מקבל את המחיר שלו. במידה והסורק לא מסוגל לסרוק, אז המוכר יבצע חיפוש ידני של המחיר במחשב.
השימוש בברקוד פופולארי מאוד במגוון רחב של עסקים ולמעשה אין כיום עסק שלא משתמש בכך. על מנת שיהיה ניתן לעבוד איתו, לא צריך הרבה אמצעים, בסך הכל סורק אשר דרכו אפשר לסרוק את המכשיר וכמובן צריך להכניס נתונים על המוצר למחשב.
חשוב להדגיש, מרבית המוצרים מגיעים כבר עם ברקוד אשר טבוע עליו. אנחנו יכולים לראות את זה למשל על ספרים, מוצרי אלקטרוניקה ועוד. לעיתים מדובר במדבקה שלא יורדת ולעיתים מדובר בהדפסה ייחודית על גבי המוצר. הסיבה שמוצרים יוצאים עם ברקוד מפס הייצור היא, אותו מספר שמופיע על גבי המוצר, הוא למעשה המספר המסחרי שלהם. כך אם יש איזה פגם בייצור או בכל דבר אחר, אפשר לזהות את המוצר על פי מספר הברקוד.
על מנת לעבוד בצורה נכונה וטובה עם ברקודים, אנחנו צריכים לדאוג שכל הנתונים של המוצרים נמצאים במחשב בצורה מסודרת ונכונה, כך ברגע שנסרוק את הקוד, נקבל את המידע הרלוונטי לגבי המוצר. מן הסתם, אם יש שינויים מסוימים במחירים או שיש הבדלים בין דגמים שונים לגבי מוצרים מסוימים, הם צריכים לבוא לידי ביטוי במידע שאנחנו מכניסים למערכת.
כאמור, כמעט בכל חנות מסחרית או בכל מפעל ייצור אנחנו נראה שימוש בברקודים ברמה כזו או אחרת, ולכן אנחנו נוכל למצוא לא מעט חברות שמתעסקות בייצור מערכות שמאפשרות שימוש בכלי זה.