מרק שעועית בסגנון טוסקני

מרק שעועית

שעועית היא ה"בשר" של הנמנעים מאכילת חיות. היא מזינה בטירוף, מפוצצת בחלבון, משביעה והולכת נפלא עם מגוון מתכונים ובישולים. אתם אוכלים במרקים, כתוספת חמה ליד המנה העיקרית או בתוך הסלט הקר והמרענן. חשבתם פעם מאיפה היא הגיעה? הנה 4 עובדות שבטח לא ידעתם ותוכלו להרשים בהן בין ביס לביס מסביב לשולחן:

  1. שעועית על כל סוגיה וזניה היא אחד מן המאכלים הבסיסיים והמזינים ביותר שיש בעולם. יש המון זנים: מתרמילי הלוביה יוצאת שעועית עם עין שחורה, מתרמילים ירוקים שעועית המאש, ומתרמילים של שעועיות ירוקות וצהובות מתקבלים סוגים שונים של שעועית לבנה ומנומרת.
  2. כל השעועיות באשר הן זקוקות להשריה ולבישול אבל זמני הבישול משתנים בין הסוגים. השעועית הירוקה הקטנה מתבשלת תוך שעה ואילו הלימה, הגדולה והשטוחה, מתחילה להתרכך רק אחרי שלוש שעות.
  3. פשר השם שעועית – "שהיא משעשעת את הלב, ומהלכת את בני מיעים" – כפי שכתוב בתלמוד הירושלמי אמר זאת רבי יונה בכלאים א' ב.
  4. יש למעלה מ-70 מינים שונים של שעועית שמקורם באמריקה, ובמיוחד במקסיקו. את השעועית המצויה מגדלים היום ברחבי העולם באקלים טרופי, סובטרופי או ממוזג.

כעת נעבור אל מתכון מרק שעועית בסגנון טוסקני

את מרק השעועית נכין עם שעועית לבנה שהיא קטנית בשרנית מאוד במרקמה והמתאימה ביותר לקדרות ולמרקים. את השעועית משרים כמה שיותר זמן במים, שמחליפים מדי כמה שעות. מבשלים ללא מלח עד שהשעועית רכה ונימוחה ובהמשך מתבלים לפי טעם.

קודם כל, מה צריך (בשביל 4 מנות):

כוס אחת של שעועית לבנה

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ

1 גזר קצוץ

3 שיני שום קצוצות

צרור קטן של עשבי תיבול: 5 גבעולי פטרוזיליה, 2 גבעולי תימין, גבעול מרווה ו-2 עלי דפנה

1 קופסה עגבניות קצוצות משומרות

מלח ופלפל שחור גרוס

2 גבעולי בזיליקום קצוצים

ועכשיו, איך מכינים?

לפני הכול משרים שעועית עם הרבה מים למשך לילה שלם לפחות. למחרת היום מסננים את השעועית.

  1. שמים את השעועית בסיר עם מלא מים ומבשלים ללא מלח במשך כשעה וחצי, או עד שהשעועית רכה. מוכן? יופי, מסננים.
  2. מאדים בצל, סלרי, כרישה, גזר ושום בסיר עם שמן זית, עד שהירקות מתחילים לקבל גוון מוזהב.
  3. מוסיפים את השעועית לחגיגת הירקות ויוצקים מים עד לכיסוי מלא.  בשלב זה מוסיפים עשבי תיבול, חוץ מבזיליקום, ומבשלים ברתיחה עדינה למשך כחצי שעה.
  4. מוסיפים עגבניות ומבשלים עוד כשעה על אש קטנה. מוסיפים מים לפי הצורך ולפי מידת הסמיכות הרצויה.
  5. כשהמרק מוכן, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים בזיליקום.

ובשביל הגיוון: למרק בעל מרקם סמיך יותר מרסקים כמה כפות שעועית מבושלת ומחזירים למרק.

בתיאבון!

אוכל לאירועים דברים לבית טכנולוגיה יחסים כללי לימודים והשכלה פנאי וצרכנות רכבים ותחבורה
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מדוע הילד מרטיב בלילה פעם בתקופה? ד"ר קובי שגיא עם התשובה
יש משפחות עם ילדים שלא מכירים את המושג של הרטבת לילה. אצלם, כל ילד שמגיע לגיל בו הוא אמור להיגמל...
קרא עוד »
אוק 08, 2019
בשמים לגברים – הטופ 5
בושם הוא חומר ריחני המשמש אנשים בכל יום. בשמים רבים נוצרים למטרות שונות. כמה בשמים נוצרים למטרות של...
קרא עוד »
דצמ 31, 2022
3 המלצות למסעדה בשרית בראשון לציון
כיום יש לא מעט מסעדות בשריות בכל רחבי הארץ. אנשים רבים בוחרים את המסעדות שלהם על סמך המלצות או חוות...
קרא עוד »
ינו 07, 2021