קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי – איך לבחור קייטרינג לאירוע קטן?

לקראת אירוע קטן עורכים את רשימת המשימות הנדרשות, ואחת החשובות בהן היא בחירת הקייטרינג המתאים. לרוב, נשאלת השאלה: האם לבחור קייטרינג חלבי או בשרי? התשובה לכך מעט מורכבת מאחר והיא תלויה באלמנטים שונים כגון: סוג האירוע, כמות המשתתפים, הרכב קהל המוזמנים, שעת האירוע, מיקומו. כמובן, שנכנסים גם שיקולים של טעם אישי של בעלי האירוע ומחירי המנות. צריך לציין, כי לרוב, לא מערבים בשר וחלב אלא אם יודעים שלמוזמנים לא איכפת מתפריט מעורב כזה. בכל מקרה, יש לוודא עם חברת הקייטרינג עצמה לגבי הנושא.
שיקולי בחירה
קייטרינג בשרי מתאים מאוד לשעות הצהריים והערב ופחות לשעות הבוקר. קייטרינג חלבי מתאים מאוד לשעות הבוקר ועד הצהריים. יחד עם זאת, אלו המלצות בלבד. בכל מקרה צריך לקחת בחשבון הגעת אנשים צמחוניים ולהכין להם מנות טבעוניות. שניהם מתאימים לאירוח כל כמות מוזמנים. ההכנות לאירוח בשרי מורכבות יותר כאשר רוצים להשתמש במתקני צלייה, אם כי ניתן להכין גם בתנור או לבשל. מנות חלביות ניתן להכין באמצעות בישול או אפייה בתנור. בשני המקרים יש להגיש מנות חמות. שיקולים נוספים הם נושאי המנות האחרונות האמורות להתאים. בקייטרינג בשרי הן לא תהיינה עם מרכיבים חלביים.
תפריט עשיר
בשני המקרים ניתן להכין תפריט עשיר עם מנות ייחודיות כולל מנות דגל של השף. תפריט בשרי מבוסס על סוגי בשרים המקובלים בחברה הישראלית לצידם רטבים וסלטים. התפריט החלבי נחשב לקל יותר לעיכול ומבוסס על מיני מאפים, קישים, בורקסים וכדומה. בשני המקרים תהיינה תוספות סלטים המבוססים על ירקות שונים. חלקם מבושלים, מוקפצים טבעיים ועוד. מומלץ לבחור חברת קייטרינג בעלת מוניטין ולהרכיב את התפריט יחד עם השף היצירתי שלה.