5 טיפים לעוגת מספרים מושלמת

עוגת המספרים כבשה את הרשת בשנת 2019 ומאז היא לא מפסיקה להיות אחת העוגות המבוקשות והאהובות ביותר בישראל. קבלו כמה טיפים, שיעזרו לכם להכין אותה בגרסה הכי טובה שלה.
סבלה שקדים לעוגת מספרים – כי זה הכי טעים שיש
אפשר כמובן להכין עוגת מספרים עם בצק פריך רגיל. סביר להניח שגם יהיה לכם יותר קל לעבוד עם העוגה בשלב הקישוטים, אבל התוצאה בפה תהיה הרבה פחות טעימה. סבלה שקדים הוא בצק פריך ועדין, טעים מאין כמוהו, שעשוי מקמח לבן, קמח שקדים, חלמוני ביצה, חמאה וסוכר.
ללוש ממש מעט
בצק פריך מכל הסוגים, הופך להיות צמיגי ונוקשה, אם לשים אותו יותר מדי. לכן, כל סוג של בצק פריך, אבל במיוחד סבלה, שהוא מושקע ויוקרתי, צריך ללוש רק עד שנוצרים גושים קטנים של בצק. מאחדים את הגושים הדביקים, עוטפים היטב ומכניסים למקרר למנוחה.
להדפיס את המספרים
לקבלת תוצאה מושלמת של עוגה בצורת מספרים יפים ואחידים, כדאי להדפיס מספרים בגודל הרצוי, לגזור ולהשתמש בהם בתור שבלונה לחיתוך הבצק.
קרם מסקרפונה – להרים את הטעם עוד קצת
אז כבר יש לכם סבלה שקדים, אבל זה לא הזמן להתחיל להתפשר על האיכות ועל הטעם. קרם מסקרפונה הוא המתאים ביותר להכנת העוגה, אבל מכינים אותו כמובן גם עם שמנת, סוכר, וניל וכל הדברים שעושים קרם מושלם.
קישוטים בטוב טעם
מעבר לסדנת זילוף עוגות שיכולה לעזור לכם, כשמכינים עוגת מספרים זה ממש מפתה לקשט אותה באינספור סוכריות, שוקולדים, עוגיות וכל היתר. אבל חשוב לזכור שמדובר על עוגה מלאת קרם מתוק, שמונח על גבי בצק עדין וטעים להפליא. לכן, מומלץ לקשט בעיקר באמצעות פירות חתוכים, כמה עוגיות מקרון צבעוניות ואולי עוד ממתק אחד או שניים על כל מספר, כדי לקבל עוגה מושלמת במראה וגם בטעם.